ЦСКА и Лудогорец да си търсят изгубените точки в декларациите

Футбол се играе с краката, а не с устите

ЦСКА и Лудогорец да си търсят изгубените точки в декларациите
През пролетта на 1998-а българският футбол стана свидетел на прецедент. Едно съ­перничество между столичен и провинциа­лен клуб засенчи кър­вавата вражда Левски - ЦСКА. Става въпрос за войната между „сините" и Литекс.

Вулканът от омраза изригна навръх Велик­ден на мача в Ловеч, завършил 1:1 и трасирал пътя на „оранжеви­те" към историческата първа титла на България. Тогава на тъча в гроз­на схватка се счепкаха тогаваш­ният президент на Левски Томас Лафчис и треньорът на Литекс Ди­митър Димитров. Средни пръсти на Херо, насочени в ушите, бяха последвани от ритник на бившия вратар. След мача Лафчис обяви, че не е казал последната си дума. Последва скандалът с картотеката на Радостин Кишишев и отнемане на точки на Литекс, който все пак имаше достатъчно актив за злато­то.

Сега идва вторият най-светъл християнски празник - Коледа. И като на онзи Великден преди 16 години отново се развихря война между столичен и провинциален тим. Този път между ЦСКА и Лудо­горец. И няма ритници по глезени­те, а по... устите.

В неделя треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов разпространи декларация от 145 реда, в която поантата беше „Кой сте вие, госпо­дин Домусчиев? Да не сте човекът Господ". Това бе кулминация на хартиената престрелка, в която по-рано от „Армията" обявиха, че „ЦСКА е чест, а не кренвирши". В понеделник Лудогорец отвърна със 100 реда, които изтекоха след следното встъпление: „В навече­рието на Коледа сме. И точно в то­зи момент не смятаме да отговар­яме на поредните нападки на тре­ньора на ЦСКА Стойчо Младенов". И в крайна сметка Лудогорец отго­вори. Генералният извод бе, че „Стойчо е безинтересен". Но все пак явно е достатъчно интересен за споменатите 100 реда.

Същината е, че между точките и подточките на декларациите си е добре ЦСКА и Лудогорец да по­търсят изгубените си точки на... те­рена. Защото „червените" пропил­яха 7 т. аванс и сега зимуват само на 3 пред „зелените". А с изпусна­тите точки от безумно слабия Ли­върпул - най-малко 3, Лудогорец щеше и напролет да е в Европа. И каквото и да се говори, колкото и да се следва стилът „Моуриньо", че е по-добре треньори и шефове да отнемат напрежението от играчите и да го прехвърлят върху себе си, в крайна сметка футбол се играе с краката. Не с устите... 

Иво ТАСЕВ, "Меридиан мач"

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки