Таня Богомилов, Станислав Манолев и Страхил Попов ще са специални гости на церемонията по награждаване на "Спортист на годината"

Кметът на Благоевград за първи път ще връчи и награда за "Най-млад състезател с голям международен принос за 2014 година"

Таня Богомилов, Станислав Манолев и Страхил Попов ще са специални гости на  церемонията по награждаване на "Спортист на годината"

Олимпийската шампионка Таня Богомилова, която сега е генерален секретар на Българската федерация по плувни спортове, е специален гост на утрешната церемония за награждаване на "Спортист на годината" в Благоевград. Сред звездните гости на тържеството в чест на най-добрите спортисти в родния им град ще бъдат и футболните национали Станислав Манолев, който сега е част от елитния руски Кубан, и Страхил Попов - капитан на Литекс. Тържеството е от 19 часа в зала "Скаптопара". Единствената българска олимпийска шампионка в плуването Таня Богомилова ще има от 16.30 часа и среща с млади спортисти и спортната общественост на Благоевград в зала "22 септември". Именитата спортистка ще ще разкаже за своя път към олимпийската титла и качествата, необходими за върхови постижения в спорта и живота.

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще награди утре поредния носител на титлата "Спортист на годината" за 2014 година на Благоевград. На церемонията кметът за първи път ще връчи и награда за "Най-млад състезател с голям международен принос за 2014 година". Това е само една от изненадите в тазгодишното издание на "Спортист на годината".

В тазгодишната анкета десет спортни журналисти, отразяващи представянето на благоевградските отбори и спортисти в страната и чужбина, номинираха общо 56 спортисти. Номинациите са в две категории от по пет състезатели. Първата категория е за младежи, девойки, мъже и жени, а втората - за деца, юноши и девойки до 18 години. По азбучен ред в първата категория в първата петица намериха място Албена Ситнилска /таекоундо/, Георги Гайдарджиев /канадска борба/, Ейми Тасева /таекуондо/, Красимир Костадинов /канадска борба/ и Рая Андонова /плуване/, а в петицата на най-добрите във втората категория са Антон Огорелков /таекуондо/, Антонио Стойков /бокс/, Иво Балабанов /лека атлетика/, Рая Зашева /плуване/ и Сашо Андреев /канадска борба/.

На 18 декември ще бъдат обявени официално и носителите на призовете за треньор номер 1 на Благоевград за 2014 г., за отбор на Благоевград за 2014 г., за феърплей. Ще бъде отличен и спортен журналист на годината. По време на церемонията община Благоевград ще награди също 48 деца от 13 спортни клуба - спортисти до 14 г., с титли и медали от национални и международни състезания през 2014 г. По вече утвърдена традиция с почетни награди ще бъдат отличени и петима ветерани за цялостен принос за развитието на спорта в Благоевград.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки