Тонев: Не съм расист

Българинът получи наказание от 7 мача за обида на расова основа

Тонев: Не съм расист

Националът на България Александър Тонев излезе със специално обръщение, след като загуби обжалването си за проява на расизъм в мач на своя Селтик в Шотландия. Бившият играч на ЦСКА беше наказан за 7 мача, за обида на расова основа срещу Абърдийн Шей Лоугън по време на двубоя между двата тима на 13 септември. По думите на Лоугън Тонев му бил казал "Не ме докосвай, черна п…о" на английски език.

Българинът продължава да твърди, че е невинен и никога не е изричал тези думи. Ето и неговото обръщение, което от Селтик възнамеряват да изпратят в офиса на Шотландската футболна асоциация.

"Много неща се случиха през последните няколко месеци. Това беше много трудно както за самия мен, така и за всички замесени. Сега единствено мога да продължа напред. Вече обясних ясно, че никога не съм използвал въпросните думи, за които бях обвинен. Пак повтарям - не съм казвал това. Знам какъв съм и знам, че не съм расист. Искам всички да разберат това, най-вече феновете на Селтик, които ми оказват голяма подкрепа още от идването ми в клуба. Наясно съм какво се случи и в същото време знам, че със сигурност ще преодолея това и ще стана по-силен като човек".

Сашо Тонев вече изтърпя един мач от санкцията си и му остават още шест. Атакуващият полузащитник играе в гранда от Глазгоу като преотстъпен от Астън Вила.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки