Херо: Усетих, че съм нежелан в Левски, с Гонзо сме от различни планети (ПЪЛЕН ЗАПИС)

Димитър Димитров бил държан в неведение за селекцията в Левски, останал обиден заради Амари и Жужу

Херо: Усетих, че съм нежелан в Левски, с Гонзо сме от различни планети (ПЪЛЕН ЗАПИС)
Димитър Димитров-Херо даде обширна пресконференция след провалените преговори между него и Левски. На нея изпъкна тезата, че различията между неговите идеи и тези на Георги Иванов са били толкова големи, че са направили невъзможен вариантът Димитров да се върне на „Герена” като треньор.

Не мога категорично да кажа, че Георги Иванов е причината да не дойда в Левски. Най-добре Георги може да каже. Ние с него нямахме прилики и близки отношения, за да имаме разлики. Ние с Гонзо бяхме като от различни планети. Имаше няколко факта, които мен ме притесниха. Усещах посланията, нямаше връзка и комуникация между нас. Не можех да поема отговорността, да погледна хората в очите, сметнах, че е по-правилно и да бъда честен към милионите левскари, а не след това да търся някакво оправдания. В селекцията на Мурсия като се освободиха 10 човека, плащаха ли се неустойки? За него може, за мен не може, как да се чувствам? Имам доста съмнения, горчилка и обида. Личните ми отношения с Георги Иванов не са лоши. Мога да работя и с него, но ние тотално трябва да си променим отношенията и мисленето. Аз ако бях на негово място, щяхме да говорим за всяко нещо, за всеки детайл, всеки футболист. Ако комуникацията беше по-различна, аз много по-рано щях да се върна.”, заяви Димитър Димитров на своя брифинг.

Бившият треньор на Черноморец загатна, че Гонзо има желание да се докаже като треньор в Левски.

"С Гонзо съм работил когато бях треньор, а той беше футболист. Нямал съм проблеми с него като човек, мисля, че и сега нямам. Ако аз съм на негово място и съм спортно-технически директор и трябва да работя с треньор, по 40 пъти ще се чувам с тоя човек и ще обсъждаме всичко. При мен нямаше такава комуникация. Но случая Амари, селекцията, освобождаването на хората, без аз да знам, комуникацията беше изключително трудна.  Не усещах тази подкрепа. Може би той има претенции да бъде треньор. Когато чух автентично от неговия глас, че ако той беше взел отбора от първия кръг, щял да е на първо място и едва ли не шампион, значи няма нужда от мен. Какво по-хубаво от това да си първи?".

Той посочи невъзможността да реализира своята селекция като основна причина да отхвърли офертата на Левски и даде конкретни примери как Гонзо не се е съобразявал с мнението му. Освен това, Херо от медиите научавал кои играчи ще бъдат освободени през януари.



„Видях, че през лятото можеше да се освободят 10-15 човека и да се вземат 10 човека. Аз щях да взема по-малко футболисти на определени постове, а на мен не ми се даваше възможност това да го направя. Футболистите, които исках бяха по-млади и имаха по-добри качества, с по-ниски заплати от Луис Педро и другите чужденци. След успеха с Черно море питах дали да правя селекция и ми казаха „Действай”. Тръгнах към Холандия и бях готов със селекцията, но на мен ми беше подсказано, че това няма да се случи. Аз го усетих като бламиране и нежелание да работя в тоя клуб. В случая Амари бях дълбоко засегнат и обиден. Нито аз съм докарал Амари на проби, нито Жужу. Това ми се вмени, че аз съм ги докарал на проби в Левски. Нямам никакъв принос за това.  Казах, че след като аз ще бъда бъдещия треньор на Левски, на моя отговорност вземете Жужу. Смея да твърдя, че няма човек, който да познава по-добре качествата на Амари и Жужу. Въпреки че знаех, че на Жужу кондиционното състояние не е по-добро, исках да го вземем, защото знам, че той е по-добрият футболист. Да, на Гонзо му е трябвало някой да влезе веднага, но аз не мисля за следващия мач, за един мач напред, мисля в по-дългосрочна перспектива. За След само 5 месеца при нас (в Черноморец) за Жужу платиха 1 млн. Явно нещо са видели в него, милиони не се хвърлят на вятъра, а за Амари никой не е дал и стотинка. После бях много изненадан и ме заболя, че взеха Амари, а Жужу – не. Моята селекция беше бламирана, до днес нямам отговор защо се получи така. Има детайли натрупани, аз ви обяснявам само върха на айсберга. Върхът беше, че аз в последния момент научавам кои футболисти ще се освобождават. Аз научавам от близките медии до клуба кой ще освобождават. Това е несериозно и прецених, че с това отношение и поведение, щом не мога да направя селекция, по-добре да не създавам конфликти”.

Херо обясни, че през цялата есен е работил по своята селекция и затова е пътувал в чужбина да води разговори с различни мениджъри на играчи, но това се оказали напразно.

„Август месец бях поканен от Георги Иванов да стана треньор на Левски. Помислих няколко дена и казах, че моето желание е да имам възможност да правим нужната селекция и подготовка, за да мога после да нося тежестта за несполуките, да търся нови футболисти, съобразявайки се само с клубната политика – свободни агенти със  заплати, които клубът може да си позволи. И аз започнах да работя по тоя план и ако селекцията на Левски е струвала 2 лева, моята щеше да струва 0 лева. С доста по-млади футболисти, с футболисти, по мое мнение, по-високи качества и показатели, с по-ниски заплати от водещи футболисти и чужденци. Бях извикан на пожар и ми беше казано, че или трябва да ставам треньор, или уговорката няма да се спази. Ходих в Холандия, до Франция не можах да отида, но след връщането от Холандия усетих промяната в отношението. Чрез определени медии и журналисти към мен започнаха да се изпращат послания, че това няма да се случи. Водех разговори с мениджъри, те вече очакваха разговори на ниво клуб – клуб. Договорите на повечето футболисти свършваха през 2015 година и се бяхме разбрали, че Левски не може да даде нито стотинка. Усетих, че нещата няма как да се получат и поисках нов разговор с Георги Иванов. През това време имах две предложения от една държава, но аз изчаквах, защото знам какво е да бъдеш некоректен. През тоя период колкото повече минаваше времето, ние тотално губехме комуникация. Аз виждах и усещах, че едва ли не съм нежелан в тоя клуб”.

„Когато няма единомислие и подкрепа и не можеш да реализираш своята концепция, моето присъствие е безпредметно и няма да мога да помогна на клуба. Левски е институция и не може да се подхожда както към всеки друг клуб. Аз казах, че Левски заслужава винаги да се бори за най-високите цели. Не обвинявам никого, знам Гонзо как прави тая селекция в недостиг на време и е нормално да се допуснат грешки. Въпреки че 3-4 месеца мълчах, много често се бърка понятието любов към даден клуб и отговорността. Едното няма нищо общо с другото. Аз съм от дете левскар и никога не го крия. Но отговорността е друго, искам да бъда отговорен и честен към тия хора, защото съм сигурен, че има хора, които обичат Левски много повече от мен. Не съм от хората, които ще си дават мнението, ако то не е желано”.

ПЪЛЕН ЗАПИС ОТ ГОСТУВАНЕТО НА ХЕРО В АКТУАЛНО СТУДИО "ДЕРБИ"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки