Черно море изпуска петима без пари

Дяков, Манолов, Георгиев, Лазаров и Бачев с договори само до лятото

Черно море изпуска петима без пари

„Черно море” е на път да изпусне без трансферна сума петима от основните си футболисти, научи „Позвънете: ВестникЪт”.

Това са защитниците Михаил Лазаров, Радослав Бачев и Танко Дяков, халфът Даниел Георгиев и нападателят Мирослав Манолов. Всички те имат договори с „моряците” до 30 юни, а все още никой от ръководството на клуба не им е предложил да ги удължат. Според трансферния правилник на УЕФА петимата вече имат право да преговарят с други клубове, тъй като настоящите им контракти изтичат след по-малко от 6 месеца. Футболистите могат да сключат предварителни договори, които да влязат в сила след края на сезона, като това дори може да се случи без знанието на ръководството на „Черно море”.

Пред „Позвънете: ВестникЪт” играчите не пожелаха да коментират плановете си и това дали вече имат оферти от други отбори. Единствено централният бранител Танко Дяков обяви, че има желание да излезе в чужбина. Преди седмица той бе на проби в руския ФК „Краснодар”, но не се стигна до договор. „До лятото има време. Сега предстоят мачове, в които ще дам всичко от себе си за „Черно море”. Важното е отборът да се представи добре през пролетния полусезон, а след това ще мисля”, заяви снажният защитник.



Освен на Лазаров, Бачев, Дяков, Георгиев и Манолов, на 30 юни изтича и договорът на Станислав Стоянов, който е в отбора вече 11 сезона. При него обаче практиката е по-различна, отколкото на останалите играчи. От 2008 г. насам той преподписва контрактa си година за година и води преговори с ръководството след края на всяка състезателна кампания.
Иначе другите футболисти в „Черно море”, които са под 25 години, като Румен Николов, Тодор Колев, Петър Денчев, Георги Божилов, Александър Александров, Даниил Ратников и Сашо Александров имат дългосрочни договори с клуба за още поне 2-3 години. Капитанът Георги Илиев пък е с контракт до лятото на 2012 г., когато изтичат и взаимоотношенията на „Черно море” с бразилците Адемар Жуниор и Марко Тиаго.
 

Стефан Генов: Искам ги в отбора
Наставникът на „Черно море” Стефан Генов обяви че и петимата футболисти, на които договорите изтичат, са му нужни. „Те са качествени състезатели и смятам да разчитам на тях. Ще бъдат част от състава през този полусезон и ще играят в мачовете, защото са важна част от колектива”, заяви старши треньорът.

Той отказа да коментира темата с изтичащите договори на Дяков, Георгиев, Манолов, Бачев и Лазаров и кога те ще получат предложения за нови контракти. „Това е въпрос, по който не мога да взема отношение. Аз мога да говоря само за спортно-технически неща, а вече ви казах, че петимата са добри играчи”, допълни наставникът на „Черно море”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки