Иван Вуцов подкрепи Херо: Левски няма потенциал, трябва му хирургическа операция, а не замазване на нещата

Тези хора не са готови да са шампиони, заяви Вуцов навръх 70-ия си рожден ден, на който бе награден със "Златна топка"

Иван Вуцов подкрепи Херо: Левски няма потенциал, трябва му хирургическа операция, а не замазване на нещата

Един от бившите треньори на Левски и на националния отбор, както и изпълнителен директор на БФС Иван Вуцов празнува 70-годишен юбилей.

Днес той беше награден със "Златна топка" за заслугите си към българския футбол на националния стадион "Васил Левски". Вуцов е скептичен за подобряването на нивото на Левски, защото играчите, които в момента са на "Герена", според него, не могат да постигнат кой знае какви резултати.

"При всички положения на Левски му трябва, по моему, не само подмяна и нов треньор. И мисля, че неразбирателството с Димитър Димитров-Херо е затова, че той поставя други изисквания. На Левски му трябва една хирургическа операция, а не замазване на нещата. Ясно е за мен, пак ще кажат, че давам съвети, Левски трудно ще излезе от това състояние, с този кадрови състав, който има, ако не дойдат нови хора. Тези хора не са готови за шампион - нещо, което публиката иска. Нашата публика няма да се задоволи с 4-о, 5-о място или с модерното сега влизатне в 6-аца. Това не е критерий.

"Трябва да се направят тези промени, за да се върне онази публика, която въпреки нерадостните моменти, продължават да обичат отбора. И дори и да не пълнят стадионите, пак има достатъчно много хора. Но ако така продължаваме, ще има много да чакаме.

"Левски няма потенциал от състезатели, който и да ги поведе, да направи нещо повече от това. Може малко да мръднат. Качеството на състезателите, не отговаря на изискванията на публиката и за 1-ото място. До колкото ги познавам, не съм работил с тях, но мисля, че нямат качество да направят. Трудно е да се претегли кой има повече вина, може би защото и тези, които са довели тези хора.

"В момента съм разочарован от това, което представлява Левски. Това което става, не може да радва. Когато не си 1-и, а 2-и- все едно си изпаднал. Мене един път затова ме смениха веднъж, предната година бяхме първи, а после втори. По мое време Левски успяваше, защото играчите в отбора идваха от дълбините на София или на страната. А сега чужденци, които днес ги има, утре ги няма. Те не са хората, качеството, което оставя белези. Имаше и нелоши футболисти, но покрай тях мина и много талаш. В Левски трудно ще се възродят нещата. Вчера говориха едно, идва Херо, днес пише, че не идва", коментира Иван Вуцов. 
Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки