Сензациите в пресата: Асове съдят Ботев за 100 000 евро

"Локомотив (Сф) освобождава Трифонов заради Еуженио", "Гласен за „Герена“ има договор с Берое" и още

Сензациите в пресата: Асове съдят Ботев за 100 000 евро

Сензациите в българските спортни издания от днес, 20 декември 2014 година:

 

"Меридиан мач":  Асове съдят Ботев за 100 000 евро

 

Две от звездите в Ботев (Пловдив) Томаш Иршак и Адам Стаховяк ще съдят клуба, научи „Меридиан Мач". Претенциите на футболистите са в размер на близо 100 000 евро. След като таванът на заплатите е 3000 евро, легионерите в Ботев прибират сумата като съотборниците си.

 

От юни заплатите са намалени, но в договорите на Иршак и Стаховяк има други клаузи. Двамата взимат по 3 000 евро, но възнагражденията им са доста по-скъпи. Заплатата на Томаш е 12 000 евро, а на Адам - 8000 евро. Това значи, че от юни до зимата разликата трябва да им бъде изплатена. Това прави по 14 000 евро на месец за двамата, което прави средно 100 000 евро за половин година. Интересното е, че Иршак и Стаховяк нямат мениджър, но в същото време са подали молба да съдят Ботев. Импресарио им е съмнителен чех, който не е на „ти" с мениджмънта.

 

"7 дни спорт": Гласен за „Герена“ има договор с Берое

 

Един от сигурните нови в Левски Александър Александров има подписан договор с Берое.

 

Вече бившият защитник на Черно море бе броен за зимно попълнение на столичани, но това явно няма да се случи. Договорът на Александров влиза в сила от януари и е подписан преди няколко седмици. Футболистът е заплашен да му бъдат спрени правата, ако подпише професионален договор с втори клуб, тъй като вече има такъв с Берое.

 

Очаква се Александър Александров да започне подготовка със старозагорци на 12 януари. Феновете на Берое обаче са настръхнали от евентуалната поява на Сашо Александров. Публиката не иска защитника в Берое и са готови на крайни мерки, за да стопират идването му.

 

"7 дни спорт": Локомотив (Сф) освобождава Трифонов заради Еуженио

 

Ръководството на Локомотив (Сф) работи усилено по зимната селекция в клуба, съобщава „7 дни спорт“.

 

Както е известно, в Локомотив са насочили усилията си към привличането на класен ляв бек. Причината е неубедителната форма на Румен Трифонов през есенния дял от шампионата. Ако в „Надежда" успеят да си осигурят услугите на Педро Еуженио от „Хасково", юношата на ЦСКА почти сигурно ще бъде освободен от клуба. В лагера на Черно море внимателно следят ситуацията около Трифонов. Ако бранителят остане без отбор, със сигурност на „Тича" ще го приемат с отворени обятия.

 

"7 дни спорт": Мартин Камбуров си тръгва от Локомотив (Пловдив) заради катарци

 

Капитанът на Локомотив (Пд) Мартин Камбуров може би няма да завърши сезона на стадиона в парк „Лаута“, научи "7 дни спорт". 34-годишният таран, който е най-добрият футболист на отбора през кампанията, има примамливо предложение от чужбина. Както е известно, Камбуров играе за Локомотив от любов към клуба и е един от хората, които не се интересуват от заплатата си.

 

По информация на "7 дни спорт" обаче към него има интерес от един от големите клубове в Азия в момента. Става въпрос за играещият в Суперлигата на Катар Ал Сад. Рекордьорът по титли на емирството, където доскоро се подвизаваше легендата на Реал (Мадрид) и Испания Раул, е един от топотборите в страната в момента, който играе и в Шампионската лига на Азия. Ал Сад е воден от мароканския специалист Хюсеин Амота, който спечели 3 трофея със състава. В шампионата всеки отбор има ограничение да ползва четирима чужденци в състава си като професионалисти - трима от целия свят плюс един от Азия. Като аматьори обаче могат да подписват неограничен брой играчи. В момента Ал Сад има само двама чужденци, което улеснява трансфер на Камбуров. Катарците ще чакат отговор от нападателя в най-скоро време. Възможно е по този начин да влязат и пари в касата на Локомотив.

 

 

За Камбуров да играе в Арабския свят. не е нещо ново. След първия си престой на „Лаута“ той записа един сезон в Дубай за местния Ал Ахли, където вкара 16 гола в 33 мача.

 

"Тема спорт": Берое иска халф на Марек

Берое може да се подсили с втори футболист от Марек през зимната пауза, пише "Тема Спорт". След вратаря на дупничани Емил Михайлов заралии се очаква да вземат и вътрешния халф Димитър Петков. Полузащитникът трябва да се яви за първата тренировка на "зелено-белите" на 12 януари. Идеята на Петър Хубчев е юношата на ЦСКА да реши проблемите на Берое в средата на терена. През есента Петков, който е известен с прякора си Макето, записа 8 мача в "А" група, като в определен период бе контузен. В кариерата си халфът е носил още екипите на Локомотив (Мездра), Черно море, Бдин (Видин) и Монтана.

 

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

Съдбоносна среща на "Герена"

Вижте подробности

Етър без Шано за мача срещу Пирин

Французинът не е на разположение на треньорския щаб

Добри новини за звезда на Берое, избегна затвора

Себастиан Вия има поводи за радост

17-годишен младок попадна в групата на Крумовград за мача с Арда

Става въпрос за Николай Данаилов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки