Локомотивци, живеещи в чужбина, помогнаха за организирането на Черно-бялата Коледа

Събитието е утре (неделя, 21 декември) от 12 часа в Концертна зала на бившия Партиен дом

Локомотивци, живеещи в чужбина, помогнаха за организирането на Черно-бялата Коледа

World Wide Locos – това е нова организация на локомотивците, живеещи в чужбина, която преди броени дни подпомогна финансово организирането на поредната Черно-бяла Коледа, пише официалният сайт на Локомотив (Пд). Припомняме, че събитието е утре (неделя, 21 декември) от 12 часа в Концертна зала на бившия Партиен дом.

 

От сайта разговоряха с един от учредителите на организацията - Христо Николов, който живее в Париж.

 

Как възникна идеята да създадете нова група?

 

С няколко момчета, живеещи във Франция, сме събирали пари, кой колкото може, за да подпомогнем определени инициативи на черно-бялата общност. От край време имахме и идеята да привлечем още съмишленици, още повече че към всеки един от нас са се обръщали локомотивци, живеещи в чужбина, защото имат възможности да отделят средства, но не знаят към кого да се обърнат.

 

И така преди месец бе създадена тази група, като вече наброяваме двайсетина ангажирани членове. Целта на тази група е да обедини локомотивците, разпръснати по всички краища на света, нечленуващи в други фенски структури. Основният ни приоритет е събирането на финансови средства в помощ на клуба и различните инициативи на неговите привърженици.

 

Защо World Wide Locos ?

 

Самото име дойде много естествено...може би подсъзнателно дори като отроче на World Wide Web – световната Интернет мрежа, чрез която всички ние комуникираме в днешни дни. Иначе това, което ни харесва, е заигравката с двата най-популярни на световно ниво езици след китайския – английски и испански, като символ на това че сме пръснати по цял свят, но най-много държим на съпоставката локомотивци=луди, чрез испанското Locos.

 

Какви ще са изискванията и принципите на групата ?

 

Основното ни желание е да помагаме и оттам единственото, на което държим, е ефективността. Решили сме да събираме задължителен месечен членски внос. Оттам насетне ще имаме процедури по кампанийни събирания, както в момента събрахме за Черно-бялата Коледа, които обаче ще са на абсолютно доброволни начала – дава само този, който иска и колкото може да даде.

 

В момента сме в процедура по регистриране на организацията като Асоциация с нетърговска цел по френското законодателство. Това от една страна легитимира паричните потоци, колкото и незначими да са те, а от друга ни задължава да водим строга отчетност и счетоводство. По този начин, всеки един членуващ ще може да получи достъп до тази документация по всяко едно време.

 

Засега комуникираме и обсъждаме помежду си във Фейсбук. Страницата ни се казва World Wide Locos и всеки може да ни намери и пожелае да се присъедини. Това разбира се е пречка за тези, които нямат регистрация там, но полека ще създадем и други начини за връзка с нас. Като начало, нека всеки, който има желание да се присъедини и помага на любимото Локо, се свърже с нас именно чрез Фейсбук.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки