Сензациите в пресата: Стоев започва селекцията на Левски, нави се на петима нови

Манджукови взимат властта в ЦСКА, Брюж пак пита за Тони Силва, Локо Пд ще продава и още...

Сензациите в пресата: Стоев започва селекцията на Левски, нави се на петима нови

Сензациите в пресата днес, неделя, 21.12.2014 година:

"Тема спорт”: Стойчо Стоев започва да прави селекцията на Левски
Георги Иванов няма да води Левски през пролетта, какъвто вариант съществуваше през последните дни. Стойчо Стоев е готов да приеме всички условия от предложението на спортния директор. Очаква се днес специалистът да каже "да" на офертата на Гонзо, а в понеделник или най-късно във вторник да бъде представен официално на "Герена". При срещите му с ръководството на Левски е коментирана заплатата, както и екипът му. Срокът на договора ще е поне за година и половина. На първо място обаче стои зимната селекция, която на практика вече е в ход. Обсъждат се имена както от България, така и от чужбина. Не е изключено Левски да излезе с оферта към Венцислав Христов от Берое. Стоев ще настоява за поне 5 нови попълнения. Ще държи и на подготвителен лагер в чужбина.

„Меридиан мач”: Стойчо Стоев си води и свой човек за помощник

Очакваният нов треньор на Левски Стойчо Стоев е наясно и с помощника, който ще доведе на „Герена“. Довереният човек на специалиста е Явор Вълчинов и той ще замени напусналия Петър Колев. Последният бе представителят на Херо в щаба на Гонзо, но след като бургазлията и „сините“ не стигнаха до разбирателство, оваканти позицията. Очакванията са да няма особени трудности в преговорите между Георги Иванов и Тодор Батков, от една страна, и бившият наставник на Лудогорец, от друга. Вече е уговорена среща между тях за утре и се очаква след нея да стане ясно името на новия треньор. Съвсем минимални са шансовете от „Герена“ отново да се насочат към чужденец, въпреки че Гонзо направи такъв намек в петък.

„Меридиан мач”: „Сините” търсят нов отбор за национал
Младежкият национал Радослав Цонев най-вероятно няма да остане на „Герена“ за втората част от сезона. Спортният директор остана разочарован от него заради грешките му в първия мач с Монтана за Купата и след това на практика го зачеркна от сметките си. Близнакът обаче няма да бъде продаван, а на този етап се очаква само отново да бъде преотстъпен, за да си възвърне самочувствието. Не е изключено той пак да подсили втородивизионен клуб, след като през миналия сезон носи екипа на Ботев (Враца), но и няколко клуба от елита са заинтересовани от възможността да го вземат. Сред тях са Хасково, Марек и Локо (Пд), които имат нужда от засилване на конкуренцията в своите редици. Другият от фамилия Цоневи - Борислав, лекува контузия и се очаква през пролетта да бъде на разположение на „синия“ треньорски щаб.

"Тема Спорт": Манджукови взимат властта напролет?

Петър Манджуков може да се окаже мажоритарният акционер на ЦСКА през пролетта, разбра "Тема Спорт". До такава ситуация може да се стигне при определено стечение на финансовите обстоятелства на "Армията". В Борисовата градина все по-усилено се говори, че оръжейният бос и председателят на НС Александър Томов имат договорка, според която, когато Манджуков прави определени плащания (заплати, дългове), получава определен брой акции. Само през настоящия месец той изчисти плащането към Александру Пакурар (260 000 евро) и преведе заплатите на играчите за месец октомври. Манджуков имаше и още доста ключови плащания в полза на ЦСКА през последната година - като тези за лиценза, други заплати и някои от премиите. Срещу някои от последните си преводи обаче - към Пакурар, други лицензионни проблеми и футболистите, той не е получил акции. Говори се, че вместо това двамата с Томов са се споразумели за следното - ако вложените от Манджуков пари не бъдат върнати от председателя на НС до края на февруари, те да бъдат преобразувани в книжа. По този начин Манджуков би увеличил допълнително дела си, който вече с малко надхвърля 20%. А предвид че има и други сериозни акционери в ЦСКА, напролет може да се окаже, че оръжейният бос притежава контролния пакет в клуба или поне 51% от ЦСКА. В този случай оперативното управление ще бъде поето от Манджуков, чиято дума ще е решаваща. Дори и да се осъществи подобна смяна във властта обаче, политиката на клуба едва ли ще бъде променена драстично. Томов може да запази статута си на акционер № 1 само ако възстанови последните разходи, направени от оръжейния бос, срещу които той не е получил акции. На този етап смяната на властта на "Армията" не може да се счита за сигурна, тъй като Томов има достатъчно време, за да покрие разходите на Манджуков, които не са осребрени с книжа. Вариант това да се случи е, ако дотогава се намери генерален спонсор или чрез финансови канали Томов осигури нужната сума. Но е факт, че той може и да отстъпи от позицията си на най-силния човек в клуба, ако се стигне до ситуация, в която всички инвестиции на Манджуков се трансформират в акции.

„Тема спорт”: Брюж пак пита за Тони Силва

ЦСКА очаква оферта от белгийския Брюж за правата на Тони Силва след Нова година. Грандът отправи предложение за португалското крило през лятото, след като двата отбора играха контрола в Холандия. Тогава обаче армейците отхвърлиха офертата, защото предложената трансферна сума не удовлетворяваше искането на Александър Томов.  Белгийците запазиха интереса си към Тони Силва и през есента, като следяха няколко пъти изявите му. И сега ще направят нов опит да го вземат в състава си. Не е ясно дали клубът ще увеличи значително предложението си. Клубът даваше 550 000 евро за Силва през лятото, а ЦСКА иска поне 1 млн.

"7 дни спорт": Пламен Илиев готов на компромиси с „Левски"
Вратарят Пламен Илиев няма намерение да предявява излишни претенции, ако от „Левски" решат да прекратят договора му. "7 дни спорт" разбра, че Пацо Тигъра е готов на компромиси при евентуално разтрогване на контракта, но само ако това се случи коректно и от страна на клуба. Илиев не иска да е в тежест на никой на Герена. но е готов и да се бори за мястото си при „сините". Той очаква окончателното решение на Георги Иванов, което трябва да бъде обявено през новата седмица. Пламен Илиев смята да е коректен към „Левски" и по още една ос. ако не успее да се договори за разтрогване на договора си по взаимно съгласие. При оферта към него стражът ще гледа не само финансовите параметри, но и трансферната сума, която ще бъде предложена на „сините". Илиев ще изслушва оферти само от чужбина и не е склонен да играе за друг отбор от „А" група освен „Левски" на този етап. Всичко около ситуацията с Пламен Илиев и останалите спрягани за гонене от Герена ще се изясни през следващата седмица. Както е известно, Гонзо нападна Пацо Тигъра след последния мач за полусезона срещу „Славия" (1:3). като заяви, че явно ще трябва да се търси нов вратар. Към момента опции няма, а и на Герена чакат отговор от треньорите, с които преговарят. Следващият наставник на „Левски" ще има думата при определянето кои играчи да си тръгнат.

"Меридиан мач": „Армейците" продължават да търсят вратар
Треньорското ръководство на ЦСКА продължава да търси вратар, който да бъде алтернатива на титуляра Якуб Дивиш. Както е известно, в момента резервен страж на "червените" е Стоян Колев, който обаче е треньор на вратарите и все I още не се знае дали ще продължи да бъде активен футболист и през пролетта. Трети страж е младият Анатоли Господинов, но той все още не е готов да бъде титуляр и при привличане на нов вратар, дори може да бъде пратен някъде под наем. Обсъжданите имена за вратарския пост са три. Първото е на полския страж Рафаел Кочар, който играе в Карл Цайс Йена. Другото е на юношата Иван Караджов, който бе освободен от Берое заради скандали с треньора Петър Хубчев, а последното е на на пусналия Лудогорец Милан Борян. Той обаче се оказа доста скъп за „армейците".

„Тема спорт”: Заплатата на Стоев няма да е под 7 000 евро

Ръководството на Левски и Стойчо Стоев ще трябва да уточнят и заплатата на специалиста. Това ще стане днес. При всички положения обаче тя няма да е под 7 хиляди евро. Със сигурност в щаба на Стоев ще влезе и Явор Вълчинов. Той бе негов помощник и по време на престоя му в Разград. Двамата обаче се разделиха с шампионите през юли. Почти сигурно в щаба му ще влезе и Елин Топузаков, който през есента помагаше на Георги Иванов. Собственикът на клуба Тодор Батков вече обяви, че бюджетът на Левски за 2015 година ще бъде 8 милиона лева. От тях 6 милиона ще отидат за заплатите на първия отбор и треньорите. Общото им месечно възнаграждение пък не трябва да надхвърля 250-260 хиляди лева.

„24 часа”: Стойчо Стоев се нави за петима нови в „Левски“

Фаворитът за нов старши треньор на „Левски“ - Стойчо Стоев, е приел реалността за тежката финансова криза на „Герена“. Бившият наставник на „Лудогорец“ се е съгласил с поставената рамка от собственика Тодор Батков, че ще бъдат привлечени до петима нови - вратар, бек, централен защитник, крило и нападател, като пари за нови няма и попълненията ще са свободни агенти. Отказалият да изпълни уговорката си да поеме „Левски“ от 1 януари Димитър Димитров-Херо искаше да бъдат привлечени поне десетима нови. Стойчо Стоев и спортният директор Георги Иванов-Гонзо са уточнили повечето подробности по договора на новия треньор и условията, при които ще започне работа на „Герена“. Утре двамата трябва да финализи-рат разговорите и Стоев да каже своето официално „да“.
„Разговаряме със Стойчо Стоев. Има и други варианти - българи и чужденци, но още нищо не е ясно. В най-скоро време този проблем ще бъде разрешен, за да може да стартираме нормално подготовката“, заяви Гонзо. Но всъщност неговият вариант №1 си остава Стоев.
По темата, че Херо се е обидил, защото през главата му и без негово зна ние са били определени играчите за гонене, Иванов каза: „Искам да се знае, че за момента не сме освободили нито един футболист. Първо трябва да има яснота за треньора и след това ще се решава кой остава и кой си тръгва.“

„Тема спорт”: Ясен Петров взима Огнянов в Китай

Халф на Ботев Пловдив може да премина в Китай. Става въпрос за полузащитника Ма-риян Огнянов. Той е желан от българския треньор на новака в най-многолюдната страна Шъдзяджуан Ясен Петров. Специалистът изгледа на живо няколко мача на канарчетата преди паузата Както е известно, в момента част от Шъдзяджуан са Георги Илиев и Емил Гъргоров. Договорът на Бадема обаче изтича на 15 януари и все още няма яснота дали ще бъде удължен. Президентът на канарчетата Иван Джиджев пък изрази надеждата, че новата 2015година ще е по-успешна от тази. "Изпращаме една нелека година, надяваме се новата да е по-добра. Откакто поехме ръководството на Ботев, съдбата се състезаваше с нас. Тя ни отправи всички възможни предизвикателства. Съумяхме да се справим с всички тези изненади, някои от тях очаквани, а други - не. Уверен съм, че ще намерим сили да продължим делото на Ботев", заяви шефът на жълто-черните на коледното тържество на клуба.

"Тема спорт": Локо Пд ще продава, за да стабилизира бюджета
Локомотив Пловдив ще продаде след Нова година един или двама от водещите си футболисти, за да стабилизира бюджета. Това ще стане, ако от януари клубът не бъде поет от сериозен спонсор. Най-спряганите имена за трансфер са десният бек Венелин Филипов и нападателят Бирсент Карагерен. Те се превърнаха в откритията за есенния дял, а с головете си за победата с 2:1 над Ботев в мача реванш от 1/8-финалите за Купата на България станаха любимци на феновете. Най-вероятно обаче привържениците няма да имат възможност да им се радват през пролетта. Интерес към Венелин филипов има от отбори от Казахстан, Азербайджан и Славия, а към Бирсент Карагерен от Турция.

"7 дни спорт": Лудогорец задържа вратаря Милан Борян
"Лудогорец" може да задържи за постоянно вратаря Милан Борян, научи "7 дни спорт". Въпреки че краткосрочният договор между канадския национал и шампионите изтече, то той може да остане най-малко до края на сезона при разградчани. Обратът в решението на ръководството на клуба настъпи, след като Борян се представи много силно в последния си мач срещу "Ботев" (Пд). Шампионите виждат в негово лице много силна конкуренция на Владислав Стоянов и Иван Чворович. които са първи и втори избор в "Лудогорец". Милан Борян пристигна в Разград в средата на септември, само 2 дни, след като Иван Чворович счупи ключица. Канадският национал дебютира срещу "Ливърпул" на "Анфийлд" при поражението с 1:2 и въпреки че се отличи със страхотни спасявания, в края на мача направи и дузпа, от която англичаните спечелиха. Той пази в общо 3 мача за отбора. Преди няколко дни Милан Борян се срещна с ръководството на разградчани, като най-вероятно ще подпише нов договор с отбора. Всичко около вратаря ще бъде ясно до седмица. В същото време бившият играч на "Лудогорец" Урош Голубович, който в момента е футболен агент, коментира прел "7 дни спорт" информациите за Борян и ЦСКА. "Никой от ЦСКА не е говорил нито с мен, нито с Милан Борян. Четох за такива неща, но според мен са в областта на спекулациите. Нормално е, ако се преговаря с някой отбор в момента, това да е "Лудогорец", коментира Урош Голубович. който представлява футболиста.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки