Близки до Иво Тонев бизнесмени осигуряват пари за Левски

Очаква се днес Стойчо Стоев да подпише договор за 2,5 години със "сините"

Близки до Иво Тонев бизнесмени осигуряват пари за Левски
Левски ще реши част от финансовите си проблеми дo брое­ни дни. Очаква се в УС на клуба да влязат двама близки до Иво Тонев бизнесмени, ко­ито да осигурят оп­ределен процент от средствата, необхо­дими до края на сезо­на. Пари ще има и за лагер в чужбина. Вече е ясно, че първата част от подготовка­та ще протече в Сан­дански, а втората в турския курорт Ан­талия, където Левски ще се готви поне две седмици и ще изиграе между 4 и 6 контроли.

Стойчо Стоев ще подпише днес дого­вор като старши треньор на сините. В ранния следобед се очаква той да бъде представен на прес­конференция и да обя­ви щаба, с който ще работи на Герена". В него остава Елин Топузаков и влиза Явор Вълчинов. Конт­рактът на Стоев ще бъде за 2.5 години.

Новият стар председател на Управителния съвет на Левски Иво Тонев ще събере на сбирка органа в близките дни, пише "Тема Спорт". На нея ще бъдат обсъдени канди­датурите на хора, които да влязат в УС. Уставът на клуба бе променен на Общото съб­рание миналата седмица. То­ва стана с цел местата в не­го да бъдат увеличени на се­дем. Едното е за Иво Тонев, който остава председател. Другото е за финансиста и изпълнителен директор на клуба Константин Баждеков. По едно място получиха и тръстът "Синя България", който трябва да придобие 15% от акциите на Левски, както и Националният клуб на привърженици на сините.

Остава да се попълнят още три квоти. Две от тях най-вероятно ще бъдат заети от хора, близки до Иво Тонев, които ще осигурят и част от финансирането на отбо­ра до края на сезона.

Днес "Синя България" ще да­де пресконференция, на коя­то ще разясни при какви усло­вия ще влезе в УС и ще придо­бие дялове от сините, както и с какви неща по осигуряване на определена сума на сезон ще се ангажира.

"Вече полу­чихме от футболния клуб но­вия устав. Първото ни усло­вие е Управителният съвет да е от 7 души. Трябва да е ясно, че ние не искаме да уп­равляваме Левски, а Левски да бъде управляван както тряб­ва. Държим всичко да е ясно и точно. Готови сме с три кан­дидатури за членове на УС, а
вероятно ще имаме и четвърта такава. От клуба също имат предложения. Ще вземем акции от клуба само когато целият състав на УС бъде попълнен до 7 човека", заяви пред "Тема Спорт" Ва­сил Колев.

Собственикът на Левски Тодор Батков вече обяви, че бюджетът на Левски за 2015 година ще бъде в размер на 8 милиона лева. От тях 6 мили­она ще отидат само за запла­ти на представителния от­бор и спортно-техническия щаб. Първата грижа на Бат­ков обаче е да изплати задъл­женията към бивши футболисти и треньори на сините, както и към други клубове, за да вземе Левски евролиценз за следващия сезон. За целта той ще трябва да осигури около 1,1 млн. лева. 
Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

Пирин без двама срещу Черно море

Бодуров и Суда няма да играят в Благоевград

Още трима медалисти от САЩ ‘94 ще уважат юбилея на Етър

Вижте какво съобщиха от Велико Търново

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки