Григор Димитров е Спортист на годината (ВИДЕО+СНИМКИ)

Златните момичета станаха отбор на годината, а наставничката им Ина Ананиева грабна приза за треньор на 2014-та

Григор Димитров е Спортист на годината (ВИДЕО+СНИМКИ)

Първата ракера на българския тенис Григор Димитров бе избран за Спортист на България за 2014 година, съобщи репортер на Novsport.com.

23-годишният хасковлия, който този сезон влезе в световния топ 10, не успя да присъства на церемонията, но благодари за приза със специална холограма.

За мен е голяма чест да бъда избран за спортист на годината. Зад това стоят години на изключителни усилия и аз не съжалявам нито за миг. Надявам се да съм добър пример за младите спортисти, ще продължа да се подготвям с пълни сили, защото пред мен има много върхове за покоряване. Благодаря за доверието в мен и за всички български знамена, които виждам по турнирите на всякъде по света”, сподели Гришо, чиято награда бе връчена на майка му Мария и баща му Димитър Димитров.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖТЕ ТУК!




Втори в 57-ото издание на класацията се нареди Иван Марков (вдигане на тежести), а трета стана Александра Жекова (сноуборд).

Искам да благодаря на моето семейство и на българската федерация, защото те ми помагат да преследвам мечтите си”, каза през сълзи Сани Жекова, след като получи наградата си.




Четвърта е Станимира Петрова (бокс), а на пето място се нареди боксьорът Кубрат Пулев, стигнал до мач за световната титла срещу Владимир Кличко.




Благодаря на моите родители, на федерацията, на треньорите и да пожелая успех на всички спортисти догодина”, сподели Станимира Петрова.

Десетката допълват Александър Костадинов (борба), Мирослав Кирчев (кану-каяк), Боян Петров (алпинизъм), Станилия Стаменова (кану-каяк) и шестата в класацията - Цветана Пиронкова (тенис).

Треньор на годината е наставничката на златните ни момичета в художествената гимнастика Ина Ананиева.




За мен е изключителна чест. Първо искам да благодаря на своя екип, а така също и на БФ художествена гимнастика, в лицето на Илияна Раева, която е моят първи треньор и сигурно много се радва, че съм тук. Искам да благодаря на момичетата и на моето семейство, което търпи постоянните ми отсъствия. Пожелавам на всички спортисти много успех. Догодина ни предстои една много тежка, предолимпийска година”, коментира Ананиева.

Самите гимнастички от националния ансамбъл по художествена гимнастика пък грабнаха приза за Отбор на годината.




Благодарим на всички хора, които треперят с нас и се вълнуват. Искам да благодаря на всички момичета от отбора, защото само ние знаем какво е да се изправиш, след като си паднал. Световното първенство ни научи на нещо и то е, че няма нищо по-силно от вярата и няма нищо по-красиво от сбъднатата мечта”, коментираха момичетата, които бяха ослепително красиви, както винаги.



За най-добър спортист с увреждания през 2014-та бе определена Стела Енева.

Много се вълнувам, всеки път се вълнувам. Искам да благодаря на Йорданка Фъндъкова, на журналистите, на моя лекарски екип, както и на организаторите. Трябва да благодаря и на нашата федерация, на министерството на спорта, на моите приятели и на моите спонсори, без тях не мога да се справя. Благодаря ви и весели празници”, заяви Енева.



ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки