Ивайло Петев: Ще съборим Италия и ще отмъстим на Хърватия

Новият селекционер на България беше доста сигурен в успехите си начело на националния тим

Ивайло Петев: Ще съборим Италия и ще отмъстим на Хърватия
Новият селекционер на България Ивайло Петев демонстрира завиден оптимизъм пред медиите в Хърватска за оставащите мачове от квалификациите за Евро 2016. Както е известно, след освобождаването му от Лудого-рец преди година и половина той бе спряган за треньор на Динамо Загреб.

Sportske novosti припомня, че в интервю за медията преди реванша на разградчани с модрите от квалификациите за ШЛ през 2012-а, Петев е заявил, че до няколко години Лудогорец ще е в групите и сега се е оказал прав.

"Още преди месец и половина отговорни хора от футболния ни съюз ме потърсиха да поема националния отбор. Накрая приех. Все пак това е голяма чест. Очаквам с нетърпение да започна новата си работа", разказва Петев пред изданието.

"Изоставаме на 6 точки от Хърватска и Италия и на пет от Норвегия. Няма да е лесно. На пръв поглед изглежда трудно, но аз вярвам, че можем да се класираме на трето място и да играем бараж. На първо време трябва да си стъпим на краката и да играем добър футбол. Не е голяма философия. Просто трябва да започнем да печелим. България винаги е имала качествени футболисти и ще ги има и за в бъдеще. За съжаление за последно играхме на голям форум през 2004 година. Време е да нарушим тази негативна тенденция", споделя още младият специалист.

Той е убеден, че има пълната подкрепа на БфС и футболната общественост в България. За дебюта си срещу Скуадра Адзура на 28 март Петев споделя: "Вярвам, че можем да съборим Италия и да си отмъстим на Хърватска за загубата в София. Ако не бе така, нямаше да приема поканата да водя националния отбор".

И пред медиите в Хърватска той потвърди, че е гледал детайлно двубоя им с Италия на "Сан Сиро" - 1:1.

"Вие ги убихте. Хърватска е по-добра от Италия и е най-силният тим в групата. Нико Ковач е подредил отлично тима си. Но това донякъде е логично, след като разполагате с играчи като Модрич, Ракитич, Манджукич, Перишич, Ковачич. Играете комбинативен и правилен футбол, с много ентусиазъм и тичане. Това е и моята философия за играта и искам да я приложа в националния отбор", добавя Петев.
 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки