Гришо в топ 5 на най-мощните тенисисти за 2015 година

Изданието Bleacher Report публикува списък с петима тенисисти, които изглеждат най-добре подготвени по отношение на издръжливост в навечерието на новия сезон

Гришо в топ 5 на най-мощните тенисисти за 2015 година

Съвременният мъжки тенис не страда от недостатък от физически мощни играчи. Изданието Bleacher Report публикува списък с петима тенисисти, които изглеждат най-добре подготвени по отношение на издръжливост в навечерието на новия сезон. В петицата попада и българската звезда Григор Димитров.

5. Ник Кирьос
Въпреки травмата, която попречи на Ник за пореден път да демонстрира потенциала си на Купа Хопман, неговите невероятни резултати от миналия сезон позволяват Кирьос да бъде определен като един от най-надарените млади играчи. Без съмнение, главната причина Кирьос да бъде включен в петицата от специалистите е неговата победа в четири сета над Рафаел Надал. Австралиецът демонстрира в този мач зряла игра и великолепна издръжливост.

4. Григор Димитров
Убедителната победа на Гришо над шампиона Анди Мъри на Уимбълдън 2014 стана един от много моменти през миналия сезон, които показаха ясно, че българинът е прекрасно подготвен и може да издържи без проблеми какъвто и да е тенис маратон. Много специалисти подчертават, че Димитров през 2014 г. е демонстрирал, че може да се бори за най-ценните трофеи, при това на всички възможни настилки. Миналият сезон Григор взе участие в 21 турнира и в 10 от тях стигна поне до 1/4 финал. Това постижение, плюс факта, че звездата ни е само на 23 години, не остава съмнения за неговата блестяща физическа форма.

3. Рафаел Надал
Контузии провалиха определена част от сезона за Рафа, но испанският левичар си остава един от най-надарените физически състезатели в Тура. Неговата мечта е този сезон да закръгли титлите си от Ролан Гарос на десет. Много наблюдатели отбелязват, че Надал харчи прекалено много енергия по време на срещите си и рано или късно ще рухне, но засега го спасява невероятната му психическа устойчивост.

2. Новак Джокович
Би било странно в списъка да не попадне първата ракета в света. Седем шампионски титли, включително триумф във финалния турнир и на четири Мастърса позволяват на Ноле да се чувства комфортно на върха в световната ранглиста. Джокович продължава да удивява всички с неговата впечатляваща способност да се движи, все едно "лети" по корта, съчетана с убийствени форхенди и умение да намира изход от най-сложни ситуации. Кевин Мичел в своята колонка в "Гардиън" отбелязва, че "в съвременния тенис Джокович не само е най-добрият, но и най-силният". С това мнение са солидарни много експерти, но Джокович е втори в петицата на Bleacher Report поради един фактор.

1. Роджър Федерер
Швейцарецът без съмнение не изглежда толкова страшен, както по-рано, но дори и на 33 години не спира да удивява с невероятната си физическа мощ. Именно с оглед на възрастта му Федерер е поставен пред Джокович в списъка. Той успя да спечели пет титли миналия сезон и целта му е през 2015 г. да завоюва 18-и трофей от Големия шлем. В повечето индивидуални спортове Роджър вече би се намирал в категорията бивши звезди, затова неговото представяне се явява изключение от правилата. Специалистите също така са на мнение, че въобще няма да бъде изненада, ако Федерер стане най-възрастният шампион на Откритото първенство на Австралия за последните 40 години.

Томова на 81-о място в световната ранглиста

Вижте новата класация при дамите и българките в нея

Гришо загуби позиция в ранглистата, но остана в топ 10

Вижте класацията при мъжете и българите в нея

Ива Иванова триумфира с титлата на сингъл на турнир от категория J200 на ITF в Истър

Иванова спечели титлата с пет поредни победи и само един загубен сет

Алкарас се отказа от Барселона, заради контузия

Испанецът няма да защити титлата си от миналия сезон

Трети триумф за Циципас в Монте Карло

Гръкът вече е седми в света след успех над Рууд

Станаха ясни участничките във финалните на Били Джийн Кинг къп

Вижте кои са те

Вижте кой ще е първият съперник на Надал при завръщането му на корта

Ето подробности

Рууд лиши Джокович от финал в Монте Карло (ВИДЕО)

Норвежецът ще спори с Циципас за трофея в княжеството

Сензация! Циципас шокира Синер и е първият финалист в Монте Карло (ВИДЕО)

Гръцкият тенисист спечели трисетова битка

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки