След 4-часово заседание на УС: Левски стартира зимната подготовка с двама нови, Сашо Александров е сигурният (ВИДЕО+СНИМКИ)

Баждеков остава изпълнителен директор, а Иво Тонев - шеф на УС

След 4-часово заседание на УС: Левски стартира зимната подготовка с двама нови, Сашо Александров е сигурният (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левски ще има две нови попълнения за старта на зимната подготовка.

Това стана ясно след продължилото повече от 4 часа заседание на Управителния съвет на „сините”, съобщи репортер на Novsport.com от ст. „Георги Аспарухов”.

Единият от тях е българин и вече е сигурно, че ще облече екипа на столичани. Новината потвърди лично президентът на клуба Тодор Батков, който отказа да назове конкретно име.

Novsport.com обаче научи, че става въпрос за десния бек Сашо Александров (28 г.), който за последно игра в Черно море.

Очаква се второто ново попълнение да е 32-годишният сръбски вратар Боян Йоргачевич, който трябва да мине медицински тестове и да подпише официално своя договор.

„Единият (вратарят) трябваше да подпише, но това ще бъде второто ни попълнение. Ще разберете за първото още в началото на подготовката. Аз дадох дума пред УС, че ще говоря още по-малко. По всички въпроси за управлението може да питате Управителния съвет. Аз съм щастлив, че бе поставено ново начало – колективен начин на управление. Никога не съм претендирал, че се меся в управлението и не желая да влизам в детайли."

"За първи път от 15 години насам Левски ще бъде управляван от работещ управителен съвет. Начело ще бъде Иво Тонев, той ще е председател”, коментира адвокатът.



След заседанието на УС стана ясно още, че засега съставът му не е увеличен, защото се разглеждат кандидатите за нови членове. Батков заяви, че клубът вече има работещ УС, като за момента в него влизат Иво Тонев, Константин Баждеков, представителят на тръст "Синя България" Васил Колев и председателят на НКП Владимир Владимиров.

След две седмици ще има ново заседание, на което ще бъдат обсъдени нови кандидатури, като Управителният съвет ще бъде допълнен с още трима души.

„Взе се решение да се създаде дружество по отношението на маркетинга, мърчандайзинга и управлението на медиите. То ще бъде съвместно между клуба и тръста, но всички приходи ще отиват в Левски”, коментира Васил Колев и добави:

„Въпросът с акциите е свързан с преговори между нас и господин Батков, които тепърва предстои да се случат. Разглеждахме и темата с финансовото състояние на клуба. На следващото заседание на УС г-н Баждеков ще представи проектобюджет за първата половина на 2015 година. Това е до края на този сезон, с разходи и приходи. Ще акцентираме върху механизма за приходната част, защото това е най-важният момент, защото касае пряко бъдещето на отбора. Ситуацията е тежка, но не и нерешима. Бе изслушан и спортният директор Георги Иванов затова какво и как се случва в отбора. Той ще се вмества в настоящия си бюджет и бе поставена цел влизане в европейските турнири. Вече за селекцията ще има пресконференция за началото на подготовката.”


„Засега има демократично и доста силно представителство на феновете в управата на Левски. Всички трябва да се организираме, имаме много голяма общност от фенове, а ние разполагаме с много идеи как клубът да се стабилизира.  На следващото заседание ще имаме повече яснота и конкретика. То трябва да се случи в рамките на този месец, а дотогава ще бъдете информирани чрез събщения на официалните сайтове”, допълни председателят на тръст "Синя България".

Засега обаче желанието на привържениците да бъде назначен и изпълнителен диркетор, удря на камък. Такъв продължава да бъде финансовият Константин Баждеков, а Георги Иванов си остава спортен директор.

Тодор Батков за пореден път посочи, че финансовото състояние на Левски е много тежко и този път дори се обърна с молба за помощ към „сините” фенове.



„Аз ще спазя ангажимента си да прехвърля 15% от акциите на феновете, но това ще стане в момента, когато бъдат отпечатани те. Защото на практика ние сме единственият клуб, който има ценни книжа. Говорим за акции със защити и воден знак”, каза Батков.


Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

Томаш изгуби трима за мача с ЦСКА 1948

Сериозни проблеми за Локо Пловдив преди мача в неделя

Лудогорец поздрави Кирил Домусчиев за рождения ден

"Най-доброто предстои", обещаха "орлите" на собственика си

Днес козирката на "Българска Армия" отива в историята

Събарянето на конструкцията ще започне в 10:00ч.

Матай: Червените картони бяха пресилени

Капитанът на ЦСКА смята, че Ботев Пловдив се радват предварително

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки