Ясен Петров: Имаме яснота около състава, но има време до 26-и (видео)

Старши треньорът на Левски Ясен Петров заяви при завръщането на тима от Кипър, че е много доволен от подготовката на Острова на Афродита, предаде репортер на Novsport.com.

Ясен Петров: Имаме яснота около състава, но има време до 26-и (видео)
Старши треньорът на Левски Ясен Петров заяви при завръщането на тима от Кипър, че е много доволен от подготовката на Острова на Афродита, предаде репортер на Novsport.com. Пловдивския Джанини вече има яснота около стартовия си състав за втория полусезон, но не пожела да разкрие нищо повече.
 
„Няма как да не съм доволен. Мисля, че всичко това, за което бяхме отишли в Кипър, го свършихме. Изиграхме необходимия брой контроли, особено последните три срещу силни отбори. Знаете класата на Динамо (Москва), Виктория (Пилзен) и Оцелул, които са водачи в местните първенства. Мисля, че свършихме добра работа”, смята Петров.
 
На въпрос дали вече е наясно със стартовия си състав, наставникът отговори: „Засега имаме яснота. Но има още време до 26-и. Най-важното е, че в момента всички играчи са здрави и това е едно от хубавите неща, с които се прибираме.”
 
„Зарядът и залогът е съвсем различен в такива срещи (приятелските), но истината е, че срещнахме изключително стойностни отбори, които играят доста динамичен футбол, отбори, които притежават бързи футболисти, също и доста високи футболисти и добре окомплектовани състави.”   
 
Пловдивския Джанини отличи като най-добри за Левски проверките срещу Динамо (Москва) (3:1), Теплице (2:1) и Виктория (1:2). „Срещу Оцелул ние бяхме отборът, който доминираше в играта. Отборът на Оцелул е доста класен отбор, така доста бързи футболисти, изключително атлетични. Радващото е, че в по-голямата част от мача, ние бяхме отборът, който доминираше в играта”, смята Ясен Петров.
 
„Знаете, че винаги има още нещо, което да се желае. Винаги възникват някакви допълнителни проблеми, но мисля, че в момента Левски е балансиран на всички постове.”
 
На въпрос дали Жанвион Юлу-Матондо се е приспособил към новия си клуб и дали е достоен заместник на продадения Жоазиньо Петров отговори:
 
„Той играе на този пост в момента и е нормално да трябва време за адаптация, но той стъпка по стъпка се адаптира в нашия състав.”
 
Треньорът на Левски сподели, че всеки един мач през пролетта ще бъде „ключов и ценен”.
 

„За целите, които ние сме си поставили, всеки един мач е ключов и е ценен. Това означава, че от първия, който е мачът ни с ЦСКА, започваме първия много важен мач за нас, който ние трябва да спечелим, за да подгоним и изпълним това, което ние сме си поставили като цели”, завърши той.  

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

От ЦСКА: При нови ексцесии дербито ще е без фенове

„Червените“ с официална позиция

Левски иска петима да преподпишат, връща ас за дербито

Ел Джемили също ще бъде привикан от ръководството

Костов: Не сме толкова спокойни (ВИДЕО)

Треньорът на Левски говори след 1:0 над Берое

МЪКА! Забравен герой спаси Левски (ВИДЕО)

Фадига носи 1:0 над Берое, Сектор "Б" остана празен

Уелтън блести в Япония, даде асистенция за успех на Гамба

Бразилецът изигра силен мач

Сираков: Главницата към НАП е погасена, няма опасност от фалит

„За първи път от поне 10-15 години Левски няма лихвоносни задължения към НАП“

Левски е подновил интереса си към вратаря на Пирин

Украинският страж може да засили конкуренцията на "Герена"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки