Какъв е Иво Тонев в Левски?

Абсолютно сигурен съм, че акционерите в Левски няма как да изберат по-мотивиран за реванш човек в този момент, казва Васил Колев

Какъв е Иво Тонев в Левски?
Васил Колев, председател на тръст „Синя България”, пред „Тема Спорт”:
 
Искаше ми се да започна рубриката с много по-значима тема като "Синята общност", защото съм абсолютно убеден, че тя е единственото спасение за Левски в момента. Но, уви, обстоятелствата налагат да е друга. Първият УС на Левски за годината и първи от много време насам, както и исторически заради представителството на организираните фенове, донесе един акцент, който някои медии превърнаха бързо в интрига: какво прави Иво Тонев в Левски?
 
С Иво Тонев се запознах миналата година по повод строежа на стадиона и идея за помощ от страната тръста. Той вече имаше мнение за мен като човек, който го "плюе", но по-късно изрази изненада, че не е очаквал точно от мен да му подам ръка и предложа помощ по стадиона. Случи се на среща с организирани фенове, на която му казах, че най-лесното е да го заклеймим, изгоним от Левски, но не мисля, че това ще реши проблема кога и дали клубът ще има нов стадион. Помолих го да реши с какво можем да сме полезни и ние сме насреща, защото Левски е по-важен от всеки човек и отношението към него.
 
Оттогава допреди седмица нямахме допирни точки. Той се занимаваше със стадиона, ние в тръста с помощ по юбилея, акциите, Тодор Батков и т.н.
 
Заради това директно към въпроса: кой е Иво Тонев в Левски и защо е тук в момента. Мисля, че отговорът е доста елементарен, но явно има хора, които отказват да го изберат. Тонев е избор на акционерите в Левски като един от двамата, които ще ги представляват в УС и ще управляват парите им. Батков имаше правомощията да избере двама души и той избра Тонев и Баждеков. Договорихме две квоти за акционерите, две квоти за феновете и три за експерти, които заедно да излъчим.
 
Когато има договорена квота, тя вече е рамка, в която ще се работи. Тоест Тонев, Баждеков, тръстът и НКП, както и още трима души, ще бъдат един отбор и този отбор се казва Левски. В един отбор невинаги можеш да си избереш съотборниците, но трябва да уважаваш най-вече принципа, че сте отбор.
 
А дали Иво Тонев е "силният човек"? Честно казано, се изненадах, когато видях интерпретациите в медиите и особено това, че внушението беше "потвърдено" от мои думи и такива на Батков. Един вид документирано.
 
Истината е следната. Някой зададе въпрос дали Тонев ще се занимава само със стадиона или с други аспекти от управлението. За мен беше излишен, защото естествено, че някой, който е в УС, ще участва във всички аспекти на управлението. Логично е да прави това, а не примерно оборка на паркинга пред общежитието. В този смисъл бе отговорът на Батков, а след това и моят: когато е там, е ясно, че ще управлява.
 
Но с едно уточнение. Колкото ще управлява Иво Тонев, толкова ще управляват тръстът и НКП. Или Баждеков. Всеки има по един глас. За да има решение, трябват три от четири в този момент, а за да има смисъл цялата работа, са необходими четири от четири. Другото е проблем. Иво Тонев има само едно право в повече като председател. Той може да свика заседание на УС, когато пожелае, но не и да решава сам каквото и да е. Ако това го прави силния човек, нека да е силен човек.
 
И накрая: защо Иво Тонев ще бъде важен в този отбор. Иво Тонев преживя огромно унижение, страшен и куриозен удар на съдбата с онзи автогол на Везалов. Абсолютно сигурен съм, че акционерите в Левски няма как да изберат по-мотивиран за реванш човек в този момент. Такъв няма.

 

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки