Супер шоу и невиждани скокове в "Нощта на скоковете" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Изключителен шоу спекаткъл в продължение на 3 часа остави публиката без дъх по време

Супер шоу и невиждани скокове в "Нощта на скоковете" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Изключителен шоу спекаткъл в продължение на 3 часа в зала „Арена Армеец“ отбеляза страхотен финал на „Night of the jumps“. 11-те най-добри състезатели по мотокрос Freestyle от 5 континента създадоха невероятна атмосфера и над 8000 човека станаха свидетели на невиждан спектакъл.    

Eдин час преди началото на официалното откриване в залата имаше нетърпеливи зрители, а част от тях се снимаха в боксовете на моторите и взимаха автографи от състезателите. Нито един от участниците в шоуто не прояви надменност и всеки желаещ се сдоби с автограф или снимка с някои от звездите, които дойдоха в София.

Мотосъбитието беше открито от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, от председателя на Grand Prix България Румен Петков, от промоутъра на Световния шампионат по фрийстайл Марко Мантей и председателя на родната централа Богдан Николов.



Трасето и съораженията бяха в перфектно състояние и още от сутринта по време на свободните тренировки това направи впечатление на състезателите и техните мениджъри.

Първи под светлините на прожекторите излезе руснакът Николай Иванков, който в последния си скок при приземяване падна и не успя да продължи. След медицинския преглед стана ясно, че за щастие няма нищо сериозно, но въпреки това той не продължи. За сметка на това останалите 10 състезателя дадоха всичко от себе си и от своите машини, за да забавляват публиката и да се получи това невиждано шоу в България. 

Победител в суперфинала стана французинът Давид Риналдо с общ сбор от 394 точки, втори остана представителят на Австралия Роб Аделберг (384т.), а трети се нареди испанецът Майкел Мелеро  с общ сбор от 378 т. И тримата направиха уникални неща, но победата заслужено отиде при Давид Риналдо, който в последния си скок успя да направи невиждано обръщане с тялото си на 360 градуса и се приземи успешно, а публиката избухна с невероятни аплодисменти по негов адрес.

В дисциплината „Висок скок“ най-високо над летвата скочи Масимо Бианкончини от Италия, който прескочи рекордните 9 метра. През миналата година в същата дисциплина в София резултатът беше 8.40м., но сега с цели 60 см по-високо Бианкончини взриви залата с перфектното си изпълнение.  В дисциплината “Best Whip” победител стана Джеймс Картър от САЩ. 

„Изключително съм щастлив от победата си в този суперфинал. Публиката в София беше страхотна, организацията на супер ниво. Поздравявам България за прекрасните условия и въпреки че счупих ръката си преди 1 година тук и не участвах 6 месеца в състезания, сега съм напълно здрав и показах какво мога“, заяви шампионът Давид Риналдо.

От своя страна класиралият се на второ място Роб Аделберг също похвали прекрасната публика, както и хората, които са изградили трасето и беше категоричен, че тази вечер ще остане завинаги в съзнанието му като една от най-добрите, на които е присъствал. Останалият на трето място Майкел Мелеро сподели, че за него е чест, че се е класирал на подиума и малките проблеми, които е имал с мотора си, не са дали сериозно отражение върху резултата и въпреки това е успял да покаже замислените от него преди шоуто технически елементи, които му се получиха в голяма степен.



Специална купа от родната федерация получи Марко Мантей и целият промоутърския екип затова, че “Night of the jumps” се провежда за юбилейна 15 година.

След края на състезанието стана ясно, че близо милиард и двеста милиона зрители на 5 континента са гледали “Night of the jumps”, което е огромна чест и реклама за България.

„Винаги ми е било приятно да работя с БФ Мотоциклетизъм, защото те са един невероятно професионален екип и винаги съм спокоен, когато предстои шоуто в София. Според мен това беше най-доброто от последните 4 издания, на които домакин е България“, сподели промоутърът на Световния шампионат по фрийстайл Марко Мантей.

С лек автомобил Great Wall C 30 си тръгна щастливецът Велин Тодоров от София. Но за да бъде шоуто още по-пъстро, мъж от публиката излезе на официалната сцена и предложи брак на своята приятелка. Цялата зала стана на крака и започна да скандира мощно „ДА“, като избраницата нямаше какво друго да каже, освен да се съгласи и да приеме приготвения пръстен.

Веднага след края на шоуто започна и демонтирането на съораженията, които както при изграждането, така и при тяхното разглобяване, работата продължи денонощно и в края на днешния ден съоражението трябва да бъде във вида, в които беше прието от БФ Мотоциклетизъм.

Севлиево ще бъде домакин на кръг от републиканския шампионат по мотокрос

Вижте подробности

Цолов 21-и на спринта в Мелбърн

Основното състезание е в неделя

Цолов с шесто място в квалификацията в Мелбърн

Той ще стартира девети в спринта след наказание

Никола Цолов с глупост в Мелбърн, наказаха го с три места

Българинът умишлено избута съперник в стената

Александър Томов: За мен е чест да участвам в Европейския рали шампионат през 2024г.

"Амбициран съм да се представя достойно и се надявам да зарадвам всички българи с изявите си", сподели рали талантът от Плевен

Мартин Чой има нов отбор

Вижте подробности

Мик Шумахер дебютира в Световния шампионат за издръжливост

Вижте подробности

Проблем в двигателя лиши Никола Цолов от голям успех (ВИДЕО)

Пилотът водеше в голяма част от надпреварата в Бахрейн

Любослав Руйков ще участва в Картинг академията на ФИА

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки