Байерн излъга Интер в повторението на финала (видео)

Марио Гомес донесе успеха на гостите от Мюнхен секунди преди края

Байерн излъга Интер в повторението на финала (видео)

Отборът на Байерн (Мюнхен) победи с 1:0 като гост тима на Интер в мач от 1/8 финалите на Шампионската лига. Голът за баварците падна в последната 90-та минута на сблъсъка, а голяма вина имаше вратарят на домакините Жулио Сезар. Ариен Робен стреля от около 25 метра фронтално срещу италианската врата, Сезар не можа да улови добре и топката попадна в Марио Гомес, който вкара за крайното 1:0.

 

Двубоят на „Джузепе Меаца” започна равностойно а през първото полувреме атаките пред двете врати постоянно се редуваха. Още във 2-та минута Ранокиа опита удар към вратата на Байерн, но без успех.

 

Следващите минути бяха в полза на Байерн  - Франк Рибери и Томас Мюлер стреляха в 12-та минута към вратата на Сезар, но топката срещна тялото на бранител на „нерадзурите” и в двата случая.

 

В 22-та минута Естебан Камбиасо стреля опасно към вратата на младия страж на баварците Крафт, но той се намеси умело и спаси. Две минути по-късно гостите бяха на косъм да поведат в резултата. Франк Рибери получи брилянтна възможност да отбележи с глава, но ударът му срещна гредата за съжаление на всички фенове на Байерн.

 

В 33-та минута Интер от своя страна бе близо до това да излезе напред в двубоя.  След центриране отляво Самуел Ето’о много рязко се освободи от защитниците в червено-бяло и успя да отправи точен удар без подготовка, но Крафт отново бе на висота и спаси.

 

До края на полувремето нямаше голови възможности, като може да се отличат само няколко удара от страна на Рибери, Тимошчук, както и на Майкон и Снайдер за Интер, които бяха далеч от целта.

 

Второто полувреме започна вихрено и двата отбора за кратко разгърнаха потенциала си. В 47-та минута възможност за удар се откри пред Томас Мюлер, който с глава не успя да уцели рамките на италианската врата.

 

Секунди по-късно Станкович отговори с удар от средна дистанция, който бе блокиран от немската защита. В 53-та минута Ариен Робен много добре нахлу отдясно в наказателното поле и успя да отправи удар от малък ъгъл, който срещна гредата зад Жулио Сезар. Положението бе много опасно, а баварците за втори път в срещата уцелиха греда.

 

В 57-та минута Майкон проби през центъра в наказателното поле на гостите и стреля силно, Крафт успя да избие, но топката се озова в краката на Камбиасо. Камбиасо от своя страна само трябваше да насочи топката във вратата на немския тим, но той я прати високо над нея.

В 63-та минута Бастиан Швайнщайгер отправи точен удар към вратата на Сезар, но бразилският страж спаси. Още едно положение за баварците заслужава да се отбележи – Марио Гомес проби отдясно и навлезе в наказателното поле с топката, като само трябваше да отправи силен и точен удар, за да вкара. Все пак вратарят на Интер Сезар предвидливо излезе напред и спаси своите от попадение.

 

Около десет минути по-късно младият Крафт продължи чудесното си представяне, пресичайки опасно центриране на резервата Кхарджа. В 81-та минута Филип Лам опита да изненада Сезар от далечна дистанция с удар с левия крак, но топката срещна тялото на противников бранител.

 

В 85-та минута стражът на баварците демонстрира страхотен рефлекс, спасявайки точен удар с глава на Тиаго Мота от границата на вратарското поле. В последните минути на сблъсъка Интер демонстрира силен натиск и за момент притисна съперника си в наказателното му поле.

Три минути преди края на редовното време след центриране на Снайдер топката бе избита към Самуел Ето’о, който стреля силно, но след рикошет топката не можа да порази целта.

 

В 90-та минута Байерн окончателно повали съперника си. След силните минути за Интер дойде моментът на гостите и те вкараха за 1:0 чрез Марио Гомес. Ариен Робен успя да пробие през центъра и да отправи силен удар, който затрудни Жулио Сезар. Отбитата топка попадна в Марио Гомес, който от близо вкара без проблеми. Така срещата повторение на финала на Шампионската лига от миналия сезон завърши при резултат 1:0 в полза на баварците и те са фаворит за продължаване на 1/4 финалите.

 

Интер – Байерн (Мюнхен) 0:1

 

0:1 Гомес 90’

 

Състави:

 

Интер: Сезар, Санети, Станкович, Лусио, Мота, Ето’О, Снайдер, Майкон, Ранокиа, Камбиасо, Киву



Байерн: Крафт, Рибери, Робен, Лам, Пранжич, Мюлер, Бадщубер, Луис Густаво, Швайнщайгер, Гомес, Тимосчук

 

Жълти картони: Санети, Снайдер, Рибери, Густаво, Мота

 

Стадион: „Джузепе Меаца” , Милано

 

Съдия: Виктор Касай, Унгария 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки