Плах Юнайтед си тръгна с равенство от "Велодром" (видео)

Бербатов изигра цял мач за "червените дяволи", крайният победител ще бъде определен на "Олд Трафорд"

Плах Юнайтед си тръгна с равенство от "Велодром" (видео)

Отборите на Олимпик Марсилия и Манчестър Юнайтед не успяха да се победят в първия осминафинал помежду си и завършиха при нулево равенство в среща, играна на „Велодром”. Двата тима действиха твърде предпазливо в голяма част от двубоя, а по време на целия мач чистите положения пред двамата вратари не бяха много. Цял мач за „червените дяволи” изигра българинът Димитър Бербатов, като нападателят не успя да се разпише, но имаше няколко добри възможности пред себе си. Така двубоят приключи при началното 0:0 и всичко от този сблъсък ще се реши в реванша.

Срещата започна равностойно и с по един неточен удар от страна и на двата отбора още в началните минути. Първо Реми бе намерен в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, но изстрелът му бе изключително слаб и премина много далеч от вратата, докато за „червените дяволи” възможност да отбележи гол се откри пред Нани, но ударът на португалеца също не намери целта и премина над напречната греда.
Последваха минути, в които и двата отбора подхождаха предпазливо, а първият точен удар към Манданда дойде в 9-ата минута, когато Дарън Флетчър стреля много опасно към вратата на домакините, но стражът на Марсилия бе на мястото си и улови кълбото.

След тази ситуация, дойдоха по-силни минути за френския тим, който владееше топката повече от своя съперник, но с нищо не съумя да затрудни холандския вратар на „червените дяволи” Едвин ван дер Сар.

В 32-ата минута Луиш Нани стреля центрира много опасно в наказателното поле на Марсилия, но Манданда излезе предвидливо и попречи на Димитър Бербатов да достигне преди него до кълбото.

До почивката двата тима отново заложиха на сигурността, като вълнуващи моменти пред вратарите почти нямаше и краят на първата част дойде при нулево равенство.

Двата отбора започнаха второто полувреме предпазливо, като гостуващия тим бе този, който владееше повече топката в началните минути.

В 54-ата минута пък дойде първият точен изстрел на домакините, но Брандао с глава не успя да преодолее Ван дер Сар, който улови кълбото без никакъв проблем. Постепенно действията се пренесоха в половината на „червените дяволи”, които се прибраха в своето поле, но бранителите на тима на сър Алекс Фъргюсън действаха отлично и не позволяваха на Марсилия да създаде чисто положение пред Ван дер Сар.

В 61-ата минута дойде най-чистото положение до момента в срещата. Андре Аю се измъкна и стреля опасно към левия ъгъл на холандския страж на Юнайтед, а малко не достигна на Брандао да засече кълбото и да го прати в мрежата на противника.

”Червените дяволи” обаче можеха да достигнат до попадение в 69-ата минута, когато след центриране на Джон ОШей отляво на вратата на Манданда, Нани подаде технично към Бербатов, но ударът на българина бе блокиран от противников играч и опасността в наказателното поле на домакините премина. Малко след този пропуск, последва нов шут на българския нападател към Манданда, но топката прелетя високо над вратата.

В 82-ата минута дойде нова добра възможност за гостите. Нани преодоля хубаво Валбуена и започна добра атака за тима си, но тя завърши с лош край, след като извеждащия пас на Бербатов към португалеца не бе проблем за Манданда, който излезе и улови.

Броени минути преди края на двубоя, гостите от Манчестър имаха претенции за нарушение на бранител на Марсилия срещу откъсващия се сам срещу вратаря Уейн Руни, но главният съдия не отсъди нищо и остави играта да продължи.

Така до края на двубоя гол не падна и всичко ще се реши на „Олд Трафорд” на 15-ти март.



Марсилия 0:0 Манчестър Юнайтед

Стадион: „Велодром”

Съдия: Феликс Брих

Жълти картони: няма

Червени картони: няма

Стартови състави:

Марсилия: Манданда, Мбиа, Диавара, Хайнце, Фани, Каборе, Сисе (Ширу 70’), Аю, Реми (Валбуена 79’), Брандао, Лучо Гонсалес

Манчестър Юнайтед: Ван дер Сар, Видич, Смолинг, Евра, О’Шей, Карик, Флетчър, Гибсън (Скоулс 73’), Руни, Бербатов, Нани

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки