Българският фен ще трябва да доплаща, за да гледа А група

Проектът за създаване на нов канал "Диема Спорт" върви с пълна сила, там ще вървят и големите дербита от Висшата лига

Българският фен ще трябва да доплаща, за да гледа А група
Българският фен ще трябва вече да доплаща, за да гледа футбол с марка „А" група от пролетта. Пред финализиране е проектът за нов телевизионен канал Диема Спорт, по който да вървят всички мачове от родното първенство и най-впечатляващите дербита от Висшата лига, пише в-к "Труд".

След промяна в закона българските мачове вече не са в графата „обществено значение" и затова не се налага да бъдат излъчвани по обществена телевизия. Изключение прави единствено финалът за националната купа. От различните оператори признават, че имат информация за старт на нов канал, но не и за точния ден и месец. Нова също не дава никакви подробности и явно по стратегически причини официално не потвърждава новината.

Идеята за платен канал циркулира из българския футбол вече няколко години. Не го направиха обаче и предишните собственици на правата „Про.бг" и "Би Ти Ви". Сегашният „домакин на мачовете" - Нова, използва Диема за двубоите от „А" група. Каналът се излъчва от всички кабелни оператори. Но с платена програма ще се увеличат приходите от „А" група. Когато правата преминаха от ТВ7 в Нова през лятото, пак се вдигна шум около факта, че у нас за футбол се дават нищожни пари в сравнение със Западна Европа. Реално у нас за 15-20 лева могат да се гледат мачовете от Топ 5 на първенствата в света - Испания, Англия, Германия, Италия и Франция.

Планът на Нова не е да се плаща мач за мач, а месечно за целия нов канал. Вероятно сумата ще е 4 или 5 лева - с други думи напълно достъпна за феновете. Преди години се направи неуспешен опит с канала Диема Екстра, където се предаваха най-големите дербита от Англия и Испания. Но по неофициална информация дори „Барселона" - „Реал" не накара повече от 1000 души да пуснат СМС, за да получат картина. Изводът бе - българинът не обича да му бъркат допълнително в джоба, а и хакерите в страната са сред планетарните лидери.

Сега, за да е по-интригуващ новият канал, от Нова ще вкарат в него и най-хубавите мачове от Висшата лига, а вероятно и от европейските квалификации. Ще бъде в HD формат, а програмата ще запълват много нови футболни предавания. Принципът на предлагане на Диема Спорт към кабелните и цифровите оператори ще е по пример на НВО, за чиито продукти всеки желаещ плаща специален пакет.
Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки