Григор Димитров показа несломим характер и острани Багдатис в 5-сетова драма (ВИДЕО+СНИМКИ)

Гришо оцеля след над 3 часа и половина, ще играе с Мъри в осминафиналите

Григор Димитров показа несломим характер и острани Багдатис в 5-сетова драма (ВИДЕО+СНИМКИ)
Григор Димитров показа характер и продължава участието си в Откритото първенство на Австралия  след драматична победа над своя приятел Маркос Багдатис с 4-6, 6-3, 3-6, 6-3, 6-3 в третия кръг от надпреварата.

Тенисистът от Кипър, който преди мача заяви, че Григор несъмнено ще е една от големите звезди в световния тенис за години напред, на два пъти повеждаше в сетовете, но Гришо се справи със ситуацията.

Той имаше 18 възможности за пробив, от които реализира едва 4. Багдатис наниза 15 аса срещу 7 за хасковлията. В следващия кръг съперник на Григор Димитров ще бъде Анди Мъри, който отстрани в 3 сета Жоао Соуза.

Най-доброто си представяне в Мелбърн Димитров записа миналата година, когато игра на 1/4 финал и загуби от Рафаел Надал.

Първият сет вървеше равностойно до 4-4 с някои колебания на Григор, който успяваше да поддържа темпото на Багдатис. В 9-ия гейм обаче българинът допусна пробив, след като изостана с 15:40 и опитният играч от Кипър затвори сета с уверена победа в своя сервис гейм за 6-4.

Загубата в първия сет сякаш ядоса Гришо, който вдигна качеството в играта си и проби Багдатис в 4-ия гейм на втората част и веднага дръпна напред с 4-1 след своя сервис. Багдатис получи лекарска помощ на корта, но това не разсея Григор, който спечели частта с 6-3 и изравни сетовете.

Третият сет приличаше на шоу мач, в който двамата опитваха всичко най-красиво в тениса. Григор изпусна нови възможности за пробив и се отпусна при 4-3 в 7-ия гейм, което позволи на Багдатис да пробие и да поведе с 5-3. Така отново кипърецът спечели с 6-3 и поведе за втори път в сетовете.

В четвъртия сет властваха грешките. И двамата правеха по много от тях, но Григор успя да се справи по-добре и стигна до важен пробив за 4-2, а после взе началния си удар – 5-2. Багдатис опита да се върне в сета, но вече беше късно и Григор изравни след 6-3.

Умората си каза думата в петия сет и младостта на Димитров беше основният му жокер в решителния пети сет. Багдатис вече не бе така свеж и Гришо го проби рано, за да поведе с 2-1, а после на свой сервис дръпна с 3-1. Григор показа силна воля и не допусна ри-брейк, а на против – при 5-3 в своя полза поведе с 40-0 при подаване на съперника и осъществи нов пробив, за да вдигне победоносно ръце след пореното 6-3 в своя полза, което го класира на осминафиналите.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки