Гришо: Не се чувствах добре на корта, но тази победа значи много

Важно е да се печелят мачовете, в които не играеш най-добрия си тенис, така се върви напред, споделя българинът

Гришо: Не се чувствах добре на корта, но тази победа значи много
Григор Димитров призна, че не се е чувствал добре на корта по време на драматичния успех в 5 сета срещу Маркос Багдатис в третия кръг на Australian Open. Гришо обаче подчерта, че именно способността да се печелят мачове, когато не си в топ форма, отличава най-добрите.

„Не всеки ден се събуждаш сутрин и се чувстваш 100% готов да играеш тенис. Наистина е важно да печелиш такива мачове, дори когато не е най-добрият ти ден. Според мен така се върви напред. Днес беше един от тези дни за мен, в които не се чувствах добре на корта, не бях уверен в играта си, но намерих начин да се преборя с това при 1:2 сета. За мен това значи много, дава ми много увереност”.

Следващият съперник на Димитров е Анди Мъри. Българинът победи олимпийския шампион миналата година в 1/4-финал на „Уимбълдън”, но сега очаква много по-различен мач.

„Този път ще е различно срещу Мъри. Сега той гледа с оптимизъм напред, има цял нов щаб, всичко е още свежо и ново при него. Със сигурност това ще му даде повече вълнение и енергия, но съм запознат с това. В същото време усещам себе си доста стабилен, цялата обстановка около мен. Мисля, че единственото, което мога да направя, е да изляза и да играя моя тенис”, коментира Гришо след успеха над Багдатис.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки