Рибери: За съжаление никой няма шанс срещу Меси и Роналдо за „Златната топка”

„Дори и да спечелиш световното първенство вече не е достатъчно”, каза той

Рибери: За съжаление никой няма шанс срещу Меси и Роналдо за „Златната топка”

Футболистът на Байерн (Мюнхен) Франк Рибери сподели мнението си, че е напълно невъзможно за който и да е футболист да спечели „Златната топка”, когато конкуренцията е от Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Той добави, че всичко се е превърнало в политика и дори загатна за бъдещ бойкот.

 

„Докато Роналдо и Меси са сред тримата номинирани, за третият футболист просто е безсмислено да присъства. Той просто трябва да осъзнае, че, за съжаление, няма никакъв шанс. Едно и също се повтаря вече няколко години подред. Не знам какво трябва да постигне даден играч, за да спечели тази награда. Дори и да спечелиш световното първенство вече не е достатъчно”, каза Рибери.

 

„Мануел Нойер е най-добрият вратар в света вече две или три години. Печели трофеи с Байерн, спечели световното първенство и беше най-добрият вратар в Бразилия. Очевидно това не е достатъчно. Просто не мога да разбера”, добави френският национал.

 

„Когато друг футболист от Байерн бъде номиниран за „Златната топка”, в отбора ще трябва да се съберем и да обсъдим дали има смисъл да се ходи въобще на церемонията. Какъв е смисълът? Да си направиш само няколко снимки? Всичко това е една политика, която пречи на футбола”, допълни Франк Рибери. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки