Сензациите в пресата: Вальо Илиев бесен от изказване на Томов, капитанът, Тунчев и Апата напуснаха лагера в Турция, върнаха се в София

И още: Берое преглътна 400 бона за Венци Христов; В Стара Загора чакат 50 000 евро; Французи варианти за атаката на Левски; Гонзо чака две крила в Анталия

Сензациите в пресата: Вальо Илиев бесен от изказване на Томов, капитанът, Тунчев и Апата напуснаха лагера в Турция, върнаха се в София
Сензациите в родната спортна преса на 24 януари 2015 г.:
 
„Тема Спорт”: Вальо Илиев бесен от изказване на Томов, капитанът, Тунчев и Апата напуснаха лагера в Турция, върнаха се в София
 
Капитанът на ЦСКА Валентин Илиев е бесен от изказване на председателя на Надзорния съвет на клуба Александър Томов.
 
"Аз съветвам Валентин по-малко да говори на тема заплати, защото той е капитан на отбора, а не синдикален лидер", заяви основният акционер в ЦСКА по повод думи на защитника, в които той коментираше забавянето на плащанията в клуба. Илиев се е подразнил силно от реакцията на Томов по негов адрес и е споделил това със свои близки. Централният бранител има да получава премия още от есента на 2013 година. Той е един от малкото останали от тези, които постигнаха първата от шестте поредни победи над Левски - с 3:0. Освен него само още Неманя Милисавлевич, Апостол Попов и Венци Василев от настоящия състав на червените чакат бонуси от този мач. Вальо, Милисавлевич и Апата трябва да получат по 3 бона, а Венци 1500, тъй като бе резерва. Томов си спести плащането към останалите играчи, защото толкова дълго забави бонуси-те, че почти всички вече не са част от отбора.
 
"Не може да дължи премии от 2013 година и само да говори пред медиите как на футболистите всичко им било изплатено", възмущават се играчи на ЦСКА.
 
Най-ядосан на Томов е Валентин Илиев, който освен че още не си е получил заработената премия от класическата победа над Лев ски през есента на миналия шампионат, имаше и близо година просрочие по транш, записан в договора му. Той обаче чинно го изтърпя, въпреки че многократно бе лъган.
 
Валентин Илиев е един от играчите на ЦСКА, които напуснаха вчера рано сутринта лагера на тима в Турция. Той се прибра в България за преглед на коляното и да види семейството си. С него към София са пътували Александър Тунчев и Апостол Попов, които също са предпочели да прекарат трите почивни дни, които Стойчо Младенов даде на отбора, при семействата си. Тунчев подобно на Илиев ще мине и контролен преглед заради мускулен проблем, който го спря от участие в първите две контроли на тима в Анталия.
 
Футболистите на червените бяха пуснати в тридневна почивка (петък, събота и неделя) след контролата с Металист Харков. В понеделник сутринта отборът подновява занимания. 
 
 

„Стандарт”: Берое преглътна 400 бона за Венци Христов
 
Венци Христов официално е играч на "Ри-ка", обяви спортният директор на хърватите Сречко Юричич. Договорът на национала е за 2,5 години с опция за още един сезон. Намиращият се на 2-ро място в първенството клуб ще плати около 400 000 лева на "Берое". Толкова е освобождаващата клауза за играча. Христов ще почне тренировки в понеделник, защото все още страда от мускулен проблем. Риека, който е известен като карнавалния град, е истинска перла по Адриатическото крайбрежие на Хърватия. Преди 8 години в местния тим игра Георги Иванов-Гонзо.

 
 
„Меридиан Мач”: В Стара Загора чакат 50 000 евро
 
Ръководството на Берое на този етап запазва мълчание по трансфера на Венци Христов. От Стара Загора ще потвърдят официално сделката едва след като получат сумата от 50 000 евро, срещу която са се ангажирали да изпратят жълтата карта на играча. Договорът на нападателя със „зелено-белите" изтича в края на юни и той отказваше да го поднови. Клубният шеф Илко Русев преди време призна пред „Меридиан Мач", че ще пуснат играча в чужбина още сега само срещу достойна компенсация. Възможно е сумата да нарасне, ако Христов запише известен брой мачове и голове до края на сезона. Мениджърът, уредил трансфера - Милен Георгиев, също ще прибере достойна комисионна.

 
 
„Тема Спорт”: Клубът: Играчът е доволен от условията
 
„Много сме щастливи, че успяхме да привлечем Венцислав Христов. А играчът на свой ред е доволен от предоставените му условия”, заявиха от Риека пред „Тема Спорт”. От „Кантрида” обаче не пожелаха да разкрият каква сума са платили на Берое, за да го имат в редиците си.
 
Както е известно, Христов имаше освобождаваща клауза в контракта си със заралии, която бе в размер на 200 хиляди евро. Старозагорци обаче са получили по-малка сума за правата му, защото през лятото щяха да го изпуснат без пари – договорът им с Христов бе до месец юни 2015 година. В Риека футболистът ще взима два пъти повече пари. Заплатата му ще е между 8 и 9 хиляди евро.

 
„Тема Спорт”: Французи варианти за атаката на Левски
 
Няколко френски нападатели са вариант за подсилване на атаката на Левски. Сините вече доста се забавиха със селекцията. Опитите им да вземат остър играч в нападение до момента удряха на камък. Сега обаче разговорите с въпросните играчи са потръгнали в добра посока. Спортният директор на Левски Георги Иванов-Гонзо ежедневно води преговори с различни мениджъри, за да успее да привлече набелязаните от Стойчо Стоев футболисти. Двамата правят всичко възможно в Анталия да пристигнат още трима футболисти. Става въпрос за централен нападател и две крила. Играчите са набелязани и разговорите са в напреднала фаза, но от „Герена" не искат да съобщават имена, преди да има нещо официално.

 
„Меридиан Мач”: Гонзо чака две крила в Анталия
 
Спортният директор на Левски Георги Иванов продължава да работи усилено по селекцията на „сините", докато отборът води зимна подготовка в Анталия. Преговорите с няколко играчи са в напреднала фаза и в близките дни би трябвало да има не едно, а няколко попълнения, разкриха от лагера на Левски в турския курорт.
 
Изненадата, която споделиха от „Герена", е, че отборът може да се подсили не с едно, а с цели две крила.
 
След контролата с Ворскла Полтава треньорът Стойчо Стоев се оплака именно от липсата на скорост. Той иска повече острота, която явно ще дойде със селекцията.
 

Иначе крила в Левски в момента не липсват, след като на този етап Луис Педро остава, а в състава са още Наджиб Амари, Божидар Краев и Владислав Мисяк. 

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Гидженов свири Левски - Славия

Владимир Вълков с наряд за визитата на ЦСКА в "Надежда"

ЦСКА ще бъде поставен ако се класира в Лига Европа

Добри новини за "червените"

Каранга: Целта на ЦСКА е титлата

Тук съм да завърша историята, обясни нападателят

Привикаха Каранга на специален разговор

Причината е ясна - липсата на голове

ИЗВЪНРЕДНО: Четирима напускат ЦСКА

Вижте кои са те

Цветомир Найденов към ЦСКА-София: Аз ви играя с 19-годишни, а вие ми играете със съдиите!

Благодетелят на ЦСКА 1948 не остана доволен от съдийството в този двубой

Скаршем се закани на Левски: Мисля да им вкарам два гола!

Норвежкият футболист на ЦСКА бе герой срещу ЦСКА 1948

Ел Местро: Показахме страхотна реакция, най-важен е резултатът

Треньорът на ЦСКА бе много доволен от успеха над ЦСКА 1948

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки