Левски отряза елитен гръцки тим за Аниете

„Испанецът е затворена страница за Керкира поне до лятото", пишат в Гърция

Левски отряза елитен гръцки тим за Аниете

Левски може и да удря на камък с опитите си да вземе офанзивни футболисти, но успя да задържи в състава един от най-добрите си играчи от есента - Антонио Аниете. Към него сериозен интерес е проявявал гръцкият елитен Керкира. В момента този отбор се намира на 12-о място в местното първенство, а треньорът Михалис Григориу е искал да подсили състава си с офанзивния халф.

Гръцките медии разкриха, че от Керкира са пробвали няколко пъти да убедят Аниете да разтрогне договора си с Левски заради неполучени заплати. Испанецът обаче е показал лоялност към „сините” и категорично е отказал такъв вариант. При това въпреки че елините били навити да му плащат по-високо месечно възнаграждение.

Заради това от Керкира са направили запитване срещу каква сума ще могат да придобият правата му. А след това са отправили и официална оферта. Тя е била отхвърлена, а поисканите пари от Левски сериозно са охладили ентусиазма на гърците.

"Аниете бе под номер едно в плановете на Григориу. Сега обаче той ще трябва да ги преправи, а испанецът става затворена страница за Керкира поне до лятото", пишат в Гърция.

Аниете дойде на „Герена" през лятото, след като сезонът вече бе започнал. Преди да подпише с тима, той играеше за гръцкия втородивизионен Ники Волос. За този отбор отбеляза 21 гола през сезон 2013/14 и стана реализатор №1 на дивизията. 29-годишният испанец участва в 17 мача за сините през есента, в които се разписа 4 пъти.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки