Сензациите в пресата: Стойчо Стоев отказа на Синама-Понгол, разследват мача с Карабах за черно тото

Бешикташ решава за Тони Силва, цената на Буш пада и още...

Сензациите в пресата: Стойчо Стоев отказа на Синама-Понгол, разследват мача с Карабах за черно тото

Сензациите в пресата днес, неделя, 25 януари 2015 година:

„Тема Спорт": Стойчо Стоев отказа Флоран Синама-Понгол
Треньорът на Левски Стойчо Стоев не пожела да привлече в състава нападателя Флоран Синама-Понгол, разбра „Тема Спорт". Стрелецът, който преди време направи сериозно име с изявите си в Ливърпул, Атлетико Мадрид и Спортинг Лисабон, в момента е свободен агент. Той е бил предложен на специалиста. Няколко дни Стойчо Стоев се е запознавал с моментното състояние на играча и в крайна сметка е преценил, че той няма да му свърши работа. Стоев е наблюдавал последните му изяви на дискове и не е останал впечатлен от показаното от някогашния френски национал. Затова и той няма да облече синята фланелка, въпреки че е бил съгласен на това.  Флоран Синама-Понгол е роден на 20 октомври 1984 година. Започва кариерата си в Льо Авър, а талантът му изгрява на Европейското първенство до 16 години през 2001-а, както и на Световното до 17 години. Правата му веднага са откупени от Ливърпул. Англичаните го преотстъпват пак на Льо Авър за 2 сезона и си го връщат през 2003-а. Той бележи още в дебюта си за червените, при това в мач в Шампионската лига (печели надпреварата с тима през 2005-а). За мърсисайдци има общо 38 срещи с 4 попадения във Висшата лига. От 2006 година Флоран се превръща в истински номад - носи последователно фланелките на Блекбърн, Рекреативо, Атлетико Мадрид, Спортинг Лисабон, Сарагоса, Сент Етиен, Ростов и накрая се озовава в американския Чикаго Файър, където преди време бе и Христо Стоичков. През 2008-а Синама-Понгол стига и до мъжкия национален отбор на Франция - има един официален мач. Нападателят е имал желание да играе за Левски, но в крайна сметка това няма да се случи. За последно той бе на проби в швейцарския Лозана.  До момента тимът от „Герена" има три нови попълнения - сръбския вратар Боян Йоргачевич, румънския централен защитник Емил Нину и десния бек Александър Александров, който през есента игра в Черно море.

"Меридина мач": Бешикташ решава за Тони Силва в последния момент

Турският Бешикташ е готов да даде 1.5 млн. евро за крилото на ЦСКА Тони Силва. Треньорът Славен Билич е останал впечатлен от качествата на португалеца. От турския гранд имат последно условие да видят Силва и в контролата с Шльонск (Вроцслав) на 28 януари. Едва след това може да стартират преговори. В понеделник в лагера на „армейците" се очаква да пристигне изпълнителният директор Александър Тодоров. Той е упълномощен от главния акционер Александър Томов да преговаря за продажбата на португалеца. Бешикташ бе изпратил човек да наблюдава Тони Силва срещу Металист (Харков). Човек на „орлите" ще присъства и на проверката с Шльонск. Не е изключено Силва да не бъде привлечен през зимния трансферен прозорец, а през лятото. ЦСКА има още проверки с Рапид (Виена) и Стяуа и там се очаква да има засилен мениджърски интерес.

„Тема Спорт": Преговорите за Буш при все по-ниски стойности

ЦСКА продължава да преговаря за продажбата на Серджиу Буш. Негов трансфер е сред най-акту алните теми при червените през последния месец. Разговорите за продажбата му стартираха в среда та на декември при цена от 1.6 милиона евро, а след това исканата от ЦСКА сума на няколко пъти бе занижавана. Според последните информации от мениджъри, близки до преговорите, клубът вече е готов да се раздели с голмайстора си за 900 000 евро, стига те да бъдат платени в пълен размер не по-късно от месец след подписването на договора. Много е вероятно в следващите дни да се стигне до сделка за правата на Буш при споменатите стойности. Стойчо Младенов вече е спокоен за върха на атаката си, след като Жоаким е във възходяща форма, а Николич изглежда добро попълнение.

„Меридиан мач”: Разследват Левски - Карабах за черно тото?

Мачът Левски - Карабах (3:0) може да бъде разследван за черно тото. Причина за това са четирите дузпи, които турският съдия Бурак Дагез отсъди в срещата. По неофициални данни комисията за феърплей към УЕФА се самосезира, когато в мач се дават повече от две дузпи, независимо дали става дума за официална среща или контрола. За евентуална манипулация на срещата от страна на съдията говори и фактът, че три от четирите дузпи са дадени за игра с ръка. Именно правилото за нарушение в подобни ситуации е най-разтегливо и неточно. Отделно от това играта с ръка на Роман Прохазка за четвъртата дузпа е на отчетливо разстояние от наказателното поле. В тази връзка Бурак Дагез най-вероятно ще бъде разпитан от хора на УЕФА, а от централата сигурно ще поискат мнение и на Левски и Карабах.

„Меридиан мач”: Славия реди сделка с поляци
Станалият ненужен в Славия бразилец Фернандо Да Силва ще изкара пробен период в полския Краковия. Футболистът замина вчера сутринта за Анталия, а на летище София се засече заедно с отбора на Лудогорец, който отпътува за Испания. Халфът все още има действащ договор с „белите“ и ако пробите преминат успешно, те ще приберат трансферна сума. Фернандо Да Силва има още година и половина от договора си със столичния клуб. В края на есенния дял от сезона той бе изваден от първия отбор заедно с Мишел Платини заради нарушаване дисциплината и непрофесионално отношение към тренировъчния процес. Тимът от Краков често пробва играчи от българското първенство и добре познава нашия пазар.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки