"Топчиите" трябваше да се потрудят, за да отстрелят "чайките" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Защитаващият ФА Къп тим на Арсенал достигна петия кръг в турнира, но трябваше си извоюва победата с 3:2 над вдъхновения Брайтън енд Хоув Албиън на „Амекс Стейдиъм”.

"Топчиите" трябваше да се потрудят, за да отстрелят "чайките" (ВИДЕО+СНИМКИ)
Защитаващият ФА Къп тим на Арсенал достигна петия кръг в турнира, но трябваше си извоюва победата с 3:2 над вдъхновения Брайтън енд Хоув Албиън на „Амекс Стейдиъм”. 
 
„Чайките” бяха надиграни, но късен техен гол завърза края на двубоя. 
 
Тио Уолкът даде аванс на „топчиите” в 59-ата секунда преди германският халф Месут Йозил да направи 2:0 с първия си гол от септември насам.
 
Воле на Томаш Росицки върна преднината от два гола на Арсенал, след като О’Грейди беше намалил. Сам Балдок осигури интригуващ финал. 
 
Арсенал поведе още във втората минута, когато Брайтън още не бяха играли с топката. Калъм Чеймбърс получи пространство отдясно и центрира към близката греда, където перфектно докосване на Тио Уолкът и удар в далечния ъгъл даде аванс на „артилеристите”. 

 
 
Арсенал имаше предимство в притежанието на топката в 67% от времето до първия четвърт час, като Брайтън изглеждаха респектирани. 
 
Вторият гол падна в 24-ата минута. Томаш Росицки проби през центъра и пусна за непокрития Месут Йозил в наказателното поле. Германецът прати в ъгъла с левия си крак. 
 

 
В края на полувремето Уолкът имаше претенции за дузпа, които не бяха уважени от арбитъра, въпреки че Бруно докосна топката с ръка в наказателното поле, но защитникът нямаше и друга възможност. 
 
През второто полувреме домакините вече не бяха близки зрители на случващото се и в 50-ата минута те намалиха. Изчистване на Росицки не отиде твърде далеч. Топката бе върната в наказателното поле и Крис О’Грейди успя да се справи с натиска на Фламини и да намери долния ъгъл с десния крак. 
 
След две неуважени искания за дузпа пред всяка от двете врати Росицки направи прекрасно воле в 59-ата минута за 3:1. Той отне пред пеналта, комбинира с Жиру, който му върна, и от границата на наказателното поле чехът посрещна топката от воле и я прати в долния ляв ъгъл. 

 
Брайтън не се предаде и 15 минути преди края отново върна интригата. Сам Балдок беше изведен и прехвърли майсторски Шчесни – 2:3. 
 

До края Арсенал опит да вкара четвърти гол, но стабилните изяви на вратаря Стокдейл и греда на Алексис запазиха резултата на „Амекс Стейдиъм”, където се стекоха над 30 000 зрители.  

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки