Шокиращите резултати в събота накарали Арсенал да тръгне мощно срещу Брайтън

Резултатите от вчера ни изправиха на нокти от първата минута, рано е да се каже дали можем да спечелим ФА Къп, заяви Венгер

Шокиращите резултати в събота накарали Арсенал да тръгне мощно срещу Брайтън
Арсен Венгер призна, че шокиращите резултати от събота в турнира за ФА Къп са накарали неговия Арсенал да играе много по-концентрирано от първата минута при успеха с 3:2 като гост на Брайтън в 4-ия кръг. В събота накуп отпаднаха Челси, Манчестър Сити, Тотнъм и Саутхемптън, а Ливърпул направи само 0:0 у дома с Болтън и ще преиграва.

„Започнахме много силно и играехме на висока скорост с бързи комбинации, печелехме бързо топката. Като цяло това ни помогна да спечелим мача. Контролирахме мача и при 3:1, но при 3:2 те заиграха с повече вяра в себе си. Това показва колко трудно психологически се играе за купите. Мислиш си, че си направил достатъчно, но не, защото другият отбор не се предава. Това се случи и днес. Много от нашите играчи се върнаха след травми и може би спаднаха физическите ни сили. Брайтън се бореше като типичен отбор от Чемпиъншип, затова толкова много отбори от Висшата лига останаха изненадани вчера. Трябваше да се борим до самия край. Вчерашните резултати са огромна изненада. Трябва да се увериш два пъти, че са реално, защото не ти се вярва, че това се е случило, но това е ФА Къп и затова хората обичат фубола. Само в нашия спорт отбори от по-ниските дивизии могат да бият други от по-елитните дивизии”, анализира Венгер за BeIn Sport и после продължи пред „Би Би Си”:

„Беше тежка работа. Типичен мач за купа, в който единият отбор не се предава до края. Наложи ни се да се борим до самия край, но водехме през целия мач и пропуснахме още няколко положения. Смятам, че спечелихме мача в първите минути. Резултатите от вчера ни изправиха на нокти от първата минута, започнахме на висока скорост и изненадахме Брайтън. Рано е да се каже дали можем да спечелим ФА Къп, има още много дълъг път”.
Белингам спаси Англия (ВИДЕО)

"Трите лъва" избегнаха загуба от Белгия

Арсенал си хареса Морган Гибс-Уайт за лятото

Звездата на Нотингам може да стане "артилерист"

Висшата лига няма друга опция освен да отнеме точки на Челси

Това поне твърди бившият директор на Астън Вила Кийт Вайнс

Голяма чистка в Челси през лятото, много от футболистите са застрашени

Причината е разочароващото представяне

Атлетико (Мадрид) не е готов да плати исканата от Юнайтед цена за Грийнууд

22-годишният футболист се представя силно за Хетафе

Хари Кейн се завърна в Мюнхен

Нападателят се контузи по време на лагер на Англия

Арсенал, Челси и Милан влизат в битка за голмайстора на Спортинг (Лисабон)

Виктор Гьокереш е оценяван на 50 милиона евро

Бразилия попари Англия на "Уембли" (ВИДЕО)

"Трите лъва" бяха в ролята на фаворити, но се провалиха

Наполи връща Дендонкер на Астън Вила през лятото

Тимът не иска да го откупува

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки