Сензациите в пресата днес: Петев събира по спешност „А” група за Румъния

И още: Левски уреди Сисе от Спортинг, Пропаднаха 5 варианта за атаката на Левски, Чужд клуб пита за Домо, ЦСКА избира ляв бек от чужбина

Сензациите в пресата днес: Петев събира по спешност „А” група за Румъния

Сензациите в пресата на 26 януари, 2015г.:

„Меридиан мач”: Петев събира по спешност „А” група в Румъния

Новият селекцио­нер Ивайло Петев спешно е подготвил списък с допълнител­ни играчи, които да призове за контрола-та с Румъния на 7 февруари, научи „Меридиан Мач".

Това се наложи, след като седем игра­чи не бяха освободе­ни от клубовете си, защото контролата не е официална за календара на фИфА. Петев не изключвал варианта и други от избраниците му да отпаднат. Към този момент не бяха пус­нати Гълъбинов, Александър Тонев, Ге­орги Миланов, Венци Христов, както и три­ма от Лудогорец, кои­то най-вероятно са защитниците Терзи­ев, Александър Алек­сандров и Данчо Ми­нев.



На тяхно място за­сега Петев се спрял основно на играчи от българските клубове, които се подготвят вАнталия. Така новите съвсем бързо ще се присъединят към от­бора, който ще играе проверката си също в града от Средиземноморието. На левия фланг в предни пози­ции се отвори дупка покрай отсъствието на Тонев и Христов, и ще бъде повикан сил­но играещият за Ло­ко (Сф) Влади Романов. Мариян Огнянов и Данчо Христов от Ботев и Иво Иванов от Берое са другите, които влизат в плано­вете на селекционе­ра.

„Меридиан мач”: Левски уреди Сисе от Спортинг


Левски най-после намери нов цен­трален нападател. След дълги огледи и преговори „сини­те" уредиха тарана на Спортинг Салим Сисе. Той трябва да пристигне днес или утре в лагера на Левски в Анталия и да подпише оговор. 22-годишният футболист ня­ма да минава през проби, а ще бъде тестван единствено на медицинските прегледи.

Салим Сисе, кой­то в Португалия на­ричат Сам, има че­тири мача за наци­оналния тим на Гвинея и два гола. От началото на сезона нападателят играе за вто­рия от­бор на „лиса­бонски­те лъвове". За тях е записал 15 мача и е Гвинеецът изгря­ва още на 19 годи­ни, когато през се­зон 2012/2013 иг­рае с екипа на Ака­демика (Коимбра) в Лига Европа. Той записва 6 мача в турнира и вкарва 2 гола. През целия сезон е титуляр за отбора си в първен­ството и това му печели трансфер в Спортинг. Лисабон­ският гранд плаща 300 000 евро за правата на Салим Сисе. Младият таран обаче не ус­пява да се наложи в тима и първо е пра-т е н във вто­рия отбор, а след това преотс­тъпен  в Арука,- където гвинее­цът отново не ус­пява да блесне.

Високият 185 см таран ще дойде ка­то свободен агент в Левски, а според източници от „Герена" зап­лата т а м у щ е доближи тавана в клуба.

Добрата новина за старши треньо­ра на „сините" Стойчо Стоев е, че Сам Сисе може да играе като дясно крило и така ще да­де допълнителна широчина на съста­ва.

Междувременно Левски намери и ново крило. Отново след продължител­но издирване спор­тно-техническото ръководство се е спряло на точния според тях човек. От клуба на този етап пазят името му в тайна, защото предстоят заклю­чителни прегово­ри. Очаква се но­вото крило да почне в Анталия със „сините" до дни, като е сигурно, че става дума за чужденец.

„Труд”: Пропаднаха 5 варианта за атаката на Левски


Само в последните седми­ца-две са пропаднали 5 варианта за нови в атаката на „Левски". „Сините" търсят нападател голмайстор и бързо крило.

Мениджъри предлагат попълнения, треньорът Стой­чо Стоев одобрява и... след­ва засечка. Как? Два пъти футболисти отказали да дойдат, защото не им харес­ва достатъчно „синият"клуб. Имиджът на „Герена" наисти­на спадна напоследък след шестото място в класиране­то и забавените 2 заплати на играчите.

В останалите случаи спън­ките дошли от настоящите отбори на желаните от „Лев­ски". Например „сините" се разбрали с тъмнокож футбо­лист - нежелан в клуба си, който мечтаел да разтрогне договора по взаимно съгла­сие. При вестта за интерес от „Левски" обаче настоящи­ят тим на нападателя извед­нъж се отказал да къса контракта и поискал транс­ферна сума. „Левски" няма­ше 7000 евро да плати на вратаря Кристиан Наумовски за безболезнена раздяла, какво остава за 60 хиляди евро за нов футболист...

В крайна сметка във втор­ник все пак към „синия" лагер в Анталия ще се присъедини нов, но за проби. Нападате­лят е свободен агент и няма клуб, който да блокира идва­нето му.

Успоредно продължават преговорите за друг, по-се­риозен като класа футбо­лист. А щабът на „Левски", наче­ло със Стоев, победи в мачле с 9:3 отбора на хотел „Конкордия", който е аматьорски шампион на Анта­лия.

„Тема спорт”: Чужд клуб пита за Домо, той иска да остане


Чуждестранни агенти са поиска­ли диск от победа­та на Левски над Карабах с 3:0. Те са го пожелали, за да изгледат детайл­но играта на Вале­ри Домовчийски. Нападателят се отличи с два гола (единият от дуз­па) срещу шампио­на на Азербайд­жан, а на няколко пъти добре успя да се освободи от отбраната на про­тивника и да изле­зе на чисти пози­ции за стрелба. Интерес към него има от македонс­ки клубове.

Домовчийски по­падна в черния списък на спорт­ния директор Ге­орги Иванов с изя­вите си през есен­та. При Стойчо Стоев обаче за­почна да показва по-голяма увере­ност и до момен­та е отбелязал 5 гола в спарингите. Левски прави всичко възможно да вземе още един централен нападател. Въпреки това, Валери е провел разговор със Стоев и Георги Иванов и ги е уверил, че иска да остане в състава и да се бори за титулярно място.

„Тема спорт”: ЦСКА избира ляв бек от чужбина


Треньорс­кият щаб на ЦСКА се е отказал да привлича ляв бек от Бъл­гария и ще насочи усилията си към взимането на такъв от чужбина. Единствената реална опция за поста от А група бе Михаил Венков от Черно море. Неговият дого­вор с моряците изтича през лятото, но бранителят не се е споразумял с ръководство­то да прекрати контракта си сега, за да премине на "Ар­мията". Така Венков със сигур­ност остава на "Тича" до края на сезона, а през лятото може да се завърне в ЦСКА. Наскоро той бе избран за футболист № 1 на Черно мо­ре за 2014 година.

При тези условия ЦСКА се ориентира към търсенето на ляв бек от чужбина. За пос­та има набелязани два вари­анта, но все още няма дого­ворка с никого от тях. Стой­чо Младенов иска да бъде привлечен ляв бек без значе­ние дали титулярят на пос­та Тончи Кукоч ще остане в отбора, или ще бъде прода­ден. Специалистът иска да разполага с по двама сравни­телно равностойни играчи на всяка позиция, а именно крайните защитници в от­бора не са достатъчно като бройка.

"7дни спорт": Оферта за Владо Стоянов от чужбина, в клуба умуват

Оферта от чуждестранен клуб е причината Владислав Стоянов да не играе вчера срещу "Унион" (Берлин), научи "7 дни спорт". Вратарят на шампионите беше първоначално избран да пази в първата проверка на испанска земя, но след това се наложи промяна. Тя обаче не е била продиктувана заради слаба форма или проблеми, а заради оферта от чужбина. Става въпрос за официално запитване за цената на стража. До изясняване на положението и най-вече до решение от собствениците на клуба треньорският щаб преценил да не пуска Стоянов да пази с немците. От тима преценили, че е по-добре да го съхранят, вместо да се контузи. Очаква се до дни да има развитие около Владислав Стоянов и евентуален негов трансфер.
ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Гидженов свири Левски - Славия

Владимир Вълков с наряд за визитата на ЦСКА в "Надежда"

ЦСКА ще бъде поставен ако се класира в Лига Европа

Добри новини за "червените"

Каранга: Целта на ЦСКА е титлата

Тук съм да завърша историята, обясни нападателят

Привикаха Каранга на специален разговор

Причината е ясна - липсата на голове

ИЗВЪНРЕДНО: Четирима напускат ЦСКА

Вижте кои са те

Цветомир Найденов към ЦСКА-София: Аз ви играя с 19-годишни, а вие ми играете със съдиите!

Благодетелят на ЦСКА 1948 не остана доволен от съдийството в този двубой

Скаршем се закани на Левски: Мисля да им вкарам два гола!

Норвежкият футболист на ЦСКА бе герой срещу ЦСКА 1948

Ел Местро: Показахме страхотна реакция, най-важен е резултатът

Треньорът на ЦСКА бе много доволен от успеха над ЦСКА 1948

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки