Берое разби Свиленград с 6:0 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Георги Костадинов вкара хеттрик за 21 минути, а Антон Огнянов даде начало на головата фиеста с красив изстрел от пряк свободен удар

Берое разби Свиленград с 6:0 (ВИДЕО+СНИМКИ)
„Берое“ победи с 6:0 „Свиленград 1921″ на стадион Колодрума в крайграничния град в третата си контрола от зимната подготовка. Антон Огнянов откри за беройци в 33-ата минута от пряк свободен удар, а пет попадения дойдоха през втората част – Жуниор Мапуку покачи на 2:0 в 48-ата, Атанас Зехиров направи 3:0 в 66-ата, а Георги Костадинов оформи крайния резултат със свой хеттрик с попадения в 67-ата, 80-ата и 87-ата минути.

Във втората минута Антон Огнянов пробва да намери Крис Гади с извеждащ пас, но топката бе прекалено дълга и французинът не можа да играе с нея. Три минути по-късно Крис Гади пробва извеждащ пас за Жуниор Мапуку, който от своя страна продължи към Антон Огнянов. Крилото обаче си поведе прекалено силно топката и тя излезе в аут.

Мапуку намери с добър извеждащ пас Атанас Зехиров, който преодоля вратаря, но от много малък ъгъл не успя да засече. В 13-ата минута Танко Дяков стреля от дистанция, но прекалено слабо и неточно. Минута след това Атанас Зехиров напредна от дясно, преодоля бранител и центрира ниско в наказателното поле където Жуниор Мапуку бе изпреварен с малко от бранител на „Свиленград“, който изчисти в корнер.



В следващата атака Антон Огнянов стреля на два пъти – първо от наказателното поле, но защитник на домакините изчисти пред голлинията, а след това крилото овладя топката и стреля от границата на пеналта, но кълбото попадна в ръцете на Янислав Иванов.

В 16-ата минута Елиаш центрира от пряк свободен удар на 25-26 метра от вратата леко в ляво по атаката. Топката бе пратена на втора греда където Танко Дяков опита да върне към Станислав Костов с глава, но топката излезе в аут.

В 19-ата минута добра атака от ляво за „Свиленград“ завърши с хубав диагонален удар на Пейо Батинов, но топката мина на сантиметри над вратата. Четири минути по-късно Аласан Н’Диайе подаде в центъра на терена за Елиаш, който между двама напредна и от дъгата пред наказателното поле пусна в ляво към Крис Гади, който стреля, но топката мина на сантиметри от десния стълб на вратата на Янислав Иванов.

В 31-ата минута Елиаш намери Жуниор Мапуку, който пробва удар без подготовка от дистанция, но Янислав Иванов успя да парира в корнер.
Две минути след това „Берое“ откри резултата. Антон Огнянов се разписа с директен диагонален изстрел от пряк свободен удар от около 20 метра.



В 35-ата минута Eлиаш изведе Крис Гади зад отбраната на „Свиленград“. Той си поведе добре кълбото, но ударът му от наказателното поле бе неточен. Аласан Н’Диайе бе намерен от Елиаш в наказателното поле в 43-ата минута. Французинът стреля без подготовка, но Янислав Иванов изчисти в корнер. След изпълнението на ъгловия удар топката попадна в Жуниор Мапуку, който навлезе в наказателното поле и стреля по диагонал, но защитник на домакините успя да блокира с глава.

„Берое“ удвои преднината си веднага след почивката в 48-ата минута когато сСед атака от дясно Жуниор Мапуку получи топката и стреля, пращайки кълбото в мрежата за 0:2.

Пет минути по-късно Жуниор Мапуку бе изведен от Елиаш сам срещу вратаря и отправи удар, но стражът се намеси добре и изби. Кълбото попадна в краката на Салим Керкар, който стреля, но покрай вратата. В 60-ата минута Салим Керкар центрира от корнер, но защитата на домакините се справи и изби.



Атанас Зехиров се разписа с директен изстрел от пряк свободен удар в 66-ата минута, а минута по-късно Аласан Н’Диайе изведе Георги Костадинов зад отбраната, който напредна зад защитата и покачи на 0:4 с удар в долния десен ъгъл на вратата на домакините.

В 80-ата минута Георги Динков пресече пас на защитник и пусна за Георги Костадинов, който останал сам срещу вратаря се разписа за 0:5.

В 87-ата минута Аласан Н’Диайе отправи силен и точен удар от 30 метра, но вратарят спаси. Минута след това Аласан Н’Диайе проби от дясно, центрира по земя за Салим Керкар, който стреля от границата на наказателното поле, но топката е отбита от защитник и попада в Георги Костадинов, който от границата на малкото наказателно поле реализира шестия гол в мача и трети за него.

Утре рано сутринта „Берое“ лети за Алания където в следващата седмица ще проведе тренировъчен лагер с три контролни срещи. Датите на проверките са 29 януари, 1 и 3 февруари. Съперниците ще бъдат обявени след пристигането на отбора в Турция.



Свиленград 1921 (Свиленград) – Берое 0:6

0:1 Антон Огнянов 33′
0:2 Жуниор Мапуку 48′
0:3 Атанас Зехиров 66′
0:4 Георги Костадинов 67′
0:5 Георги Костадинов 80′
0:6 Георги Костадинов 88′

„Свиленград 1921″ (Свиленград):
 Янислав Иванов, Анастас Попов, Владислав Ямуков, Георги Петров, Адриян Минчев, Пейо Батинов, Петьо Димитров, Стоян Костадинов, Любомир Александров, Костадин Желев, Николай Петров (Милен Вангелов, Георги Бойков, Димитър Ангелов, Красимир Бутраков, Христо Георгиев, Стефан Димитров, Димитър Димитров, Христо Томов)
Старши треньор: Георги Каменов

„Берое“ (Стара Загора):
 23. Илко Пиргов (30′ – 22. Благой Макенджиев (55′ – 1. Михаил Михайлов)) – 18. Атанас Зехиров (68′ – 19. Пламен Тенев), 5. Танко Дяков, 3. Владимир Зафиров (68′ – 6. Иво Иванов), 15. Георги Динков – 7. Антон Огнянов, 4. Аласан Н’Диайе, 21. Елиаш (62′ – 27. Игор Джоман), 11. Крис Гади (68′ – 28. Веселин Пенев) – 9. Станислав Костов (46′ – 26. Салим Керкар), 30. Жуниор Мапуку (62′ – 70. Георги Костадинов)
Старши треньор: Петър Хубчев

жълти картони:
 Елиаш (36′ – реплика) [„Берое“]
главен съдия: Павлин Тютюнджиян (Хасково)
стадион: „Колодрума“, Свиленград

ВИДЕО ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.
Берое публикува годишния си финансов отчет

Вижте подробности

Ачиари: Изиграхме много интелигентен мач, много съм доволен

Треньорът на заралии остана доволен от успеха

Берое шокира ЦСКА 1948 в Бистрица с късен гол (ВИДЕО)

Политино реализира в 88-ата минута

Добри новини за звезда на Берое, избегна затвора

Себастиан Вия има поводи за радост

Себастиан Вия: Работихме много, головете са доста важни за мен

Новата звезда на Берое изрази радостта си след успеха над Черно море

Ачиари: Направихме много добър мач, търсим нашия стил с новите играчи

Треньорът на Берое бе доволен от успеха над Черно море

ШОК ЗА ЧЕРНО МОРЕ: Берое спря "моряците" с 2:0 (ВИДЕО)

Трета загуба за варненци от началото на сезона

Първо в NS: Арда се пробва за желан от Левски

Вини Трибуле в радара на "сините"

Берое надделя над Спартак (Плевен) с 3:0 в последната си контрола

Заралии не дадоха шансове на противника си днес

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки