Левски се нуждае от колосални промени, отсече Иван Вуцов

"В такъв момент Наско Сираков щеше да е силно полезен”

Левски се нуждае от колосални промени, отсече Иван Вуцов

Левски се нуждае от колосални промени, за да излезе от дълбоката криза, в която се намира. Това мнение изрази легендата на "сините" Иван Вуцов, който говори по всички актуални теми в българския футбол в ефира на ТВ7.

За националния отбор:

"Не се представихме по най-добрия начин. Това нещо определено замъгли нещата в последната фаза, което доведе до смяната на треньора. Не знам дали е правилно. Сега чакаме с нов оптимизъм и надежди мача с Италия. Няма да взимам отношение по темата какво трябва да промени Ивайло Петев, защото има достатъчно хора, които могат да му дадат напътствия и да вземат отношение по това, което предстои да направи. Аз имам мое мнение и го запазвам за себе си. Пробвахме всички варианти – чужденци и българи. Мисля, че шансовете ни са почти изчерпани. Но вярващите са блажени. Ние ще опитаме да вярваме и да чакаме до края. Дано успеем, но е малко възможно."

За Лудогорец:

"Работят по верен път, имат стабилни финанси. Уредили са си нещата с правилното селекциониране. Трудно някой ще може да им се противопостави. Това, че в момента лидер е ЦСКА и опира до този добре изявяващ се клуб Лудогорец, ще направи пролетния дял от първенството много по-интересен."

За Левски:

"Независимо от всичко, понеже беше юбилейна година, аз изказвам моето задоволство и още един път доказвам, че футболните любители, които обичам Левски са готови да го подкрепят и да му се радват даже, когато не е най-добре. Видяхме какво тържество стана и какво се направи за 100-годишнината. Левски няма да загуби никога привържениците си. Те все още чакат. Всички в клуба са длъжници, защото мястото в класирането не е това, което очаква Левски. Причините за това са много. Истината е, че Левски няма този потенциал, който очакват феновете и любителите на футбола. Левски няма този състав и тези хора, които да изведат отбора. Каква е причината? Друг въпрос! Каквото е можело и трябвало с Иво Тонев, съм го изказал. Дали е било най-правилното или не, като не сме успели, значи не е много правилно."

За Иво Тонев и Стойчо Стоев:

"Мнението ми за него е силно положително. Трябва всичко да се обедини около него, ако искаме да изплуваме. Каквото и да мисля за Стойчо Стоев, няма да го кажа, времето ще покаже. На този етап това са възможностите на отбора, това, което показва. Но те не са достатъчни за това, което публиката очаква и което прилича на 100-годишен клуб. Определено трябва да се погледне в школата. След като говорим за играчи отвън, които имат цена, а ние нямаме пари, трябва да гледаме към юношите. Мисля, че там имаме добри перспективни кадри. Няма рецепта за вдигането. В Левски трябва да се направят колосални промени."

За Наско Сираков:

"В такъв момент щеше да е силно полезен. Винаги съм го оценявал като една силна фигура, от чието отсъствие Левски загуби. При всички положения разединението не е фактор, който води до успехи. Колкото повече хората са обединени и могат да бъдат съпричастни в положителния смисъл, да помогнат за корекцията и успехите на отбора, трябва да се направи."

За влизането на феновете в управлението на Левски:

"Не мога да коментирам този въпрос. Мисля, че не съм виждал това да става на друго място и в други страни, нито в напреднали клубове. Дано това да се окаже успешен ход."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки