Сензациите в пресата: Шеф на ЦСКА се покри заради пари

Вардар купува ас на Левски, крило на Шахтьор (Донецк) отряза Лудогорец, Белаид моли да го пуснат в Болтън, Литекс иска играч на Локо (Пд)

Сензациите в пресата: Шеф на ЦСКА се покри заради пари
Сензациите в родната спортна преса във вторник, 27 януари, 2015 година

Меридиан мач: Вардар купува ас на Левски

Левски е на път да продаде Валери Домовчийски, научи „Меридиан мач”. Македонският Вардар (Скопие) е харесал нападателя, като скаут на отбора дори го е гледал на живо по време на контролата с Карабах, спечелена с 3:0. Домо вкара на два пъти в срещата и със сигурност се е понравил с изявите си.

Трансферът е доб­ре дошъл за Левски, тъй като в клуба има нужда от свежи средства. Влицето на дошлия на проби Осман Джалоуи Салим Сисе пък Стойчо Стоев е на път да намери достойни заместници на Домовчийски.

Междувременно треньорът Стоев ос­вободи защитника Пламен Димов от лагера в Турция, тъй като не влиза в плановете му.

Меридиан мач: Шеф на ЦСКА се покри заради пари

Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодо­ров отложи замина­ването си при отбо­ра в Анталия. Причината е неплатени заплати за месец де­кември. До 25 януа­ри футболистите на Стойчо Младенов трябваше да са по­лучили възнаграж­денията си за пос­ледния месец от ми­налата година. Това не се случи и отно­во се заформя недо­волство срещу ше­фовете. В случай че Александър Тодо­ров бе заминал, той трябваше да даде обяснение пред от­бора защо за поре­ден път парите за­късняват. „Меридиан Мач" пробва многократно да се свърже с изпълни­телния директор на ЦСКА, но без ре­зултат.

На „Армията" имат горчив опит с избягали състезате­ли заради забавени заплати и сега Стойчо Младенов и помощниците му отново ще трябва да треперят. Преди по­ловин година избя­гаха Джаксън Менди и Омар Косоко, а в началото на януа­ри това направи и Антон Карачанаков.

Интересът от чуж­бина към звездите на ЦСКА Серджиу Буш и Тони Силва е сериозен. Главният акционер Александър Томов се надява да закърпи бюджета с тяхната продажба. Не е изключено оба­че, ако се проточи плащането, този път да има нови напус­нали.

Алчни мени­джъри следят ситуа­цията в ЦСКА отб­лизо. Куп други недоброжелатели, ча­кащи финансови об­лаги, също са гото­ви да подлеят вода на амбициите на „червените".
 
Тема спорт: Крило на Шахтьор (Донецк) отказа на Лудогорец

Лудогорец е ударил на камък в опита си да привлече крило на Шахтьор (Донецк). Става въпрос за Давид Тармагадзе. Грузинецът е бил сле­ден от шампионите от дъл­го време и наскоро е била отправена оферта към него. 25-годишният футболист обаче е отклонил предложе­нието.

Според медиите в Грузия Шахтьор е склонен да прода­де играча при оферта от 3 милиона долара или да го пусне под наем за шест месеца са сума от 200 хиляди долара. С интерес към него са още БАТЕ и Динамо Минск, като послед­ният клуб е предложил по-доб­ри лични условия на крилото.

Най-вероятно намерения­та на Лудогорец са били да вземат Тармагадзе под наем до лятото, след което при добри игри да откупят пра­вата му.

Крилото е започнал карие­рата си в Динамо Тбилиси. Той е изкарал няколко години в академията, след което се е присъединил към Фрайбург, с който е дебютирал в про­фесионалния футбол. През 2010-а Тармагадзе е станал част от Александрия, където за 2 години е изиграл 35 мача и е вкарал 12 попадения. След това фланговият футболист е бил откупен от Шахтьор, но не.е записал нито мач за тима, а веднага е бил преотстъпен в Иличивец. За две години там той има 48 сре­щи и 5 попадения.

Досега от Лудогорец обя­вяваха, че нямат намерения да привличат нови през зима­та, но явно това не е така. Преди време шампионите получиха отказ от още един футболист - Александро Корадо. Белгийс­кият халф предпочете офер­та от Зулте Варегем пред тази на зелените.

Все още не е сигурно дали към тима няма да се присъе­дини катарецът Халфан Ибрахим. Според CNN полузащитникът на Ал Саад има договор с Лудогорец. 

Белаид към Левски: Пуснете ме в Болтън без пари

Централният за­щитник на Левски Аймен Белаид все пак е бил харесан от английския Болтън. „Меридиан Мач" обаче научи, че в ти­ма от Чемпиъншип, който е в тежка фи­нансова криза, са пожелали да вземат футболиста само в случай, че за него няма да се плаща трансферна сума. Така Белаид след завръщането си в лагера на Левски е заявил на Георги Иванов, че иска да бъде пуснат без пари в английския клуб. И това при по­ложение, че „сини­те" търсят от про­дажбата му около 250 000 евро.

Това обаче няма как да се случи. От Левски са заявили на защитника, че ако той напусне „Ге­рена", ще бъде само и единствено срещу трансферна сума. Причината за това е, че за самия него е плащано при прив­личането му от Локо (Пд). На „Лаута" също се надяват на солиден   процент при продажба в чуж­бина, което прави ситуацията още по-сложна.

Интерес към футбо­листа имаше и от Турция, като дори Тодор Батков бе анонсирал евентуал­но преминаване .на играча под наем в местната Суперлига. На този етап обаче Белаид остава в Левски и дори се очаква да излезе в следващата контро­ла на „сините" сре­щу Милсами в сря­да. Тунизиецът ще се бори за титулярно място с новия румънски защитник Емил Нину и Борислав Стойчев.

7 дни спорт: Левски и ЦСКА следят Стаховяк и Иршак

Столичните „Левски" и ЦСКА следят с интерес ситуацията около двамата футболисти на „Ботев" (Пд) - вратаря Адам Стаховяк и Томаш Иршак, научи „7 дни спорт". Не е изключено полският страж и чешкият халф да се разделят с клуба. Двамата имат финансови разминавания с ръководството на пловдивчани, заради което бяха оставени извън състава за контролата с „Берое".

Засега не е ясно дали любимците на бултрасите наистина ще приключат с престоя си при "канарчетата" и дали това ще случи чрез разтрогване на договорите, или те ще бъдат трансферирани срещу минимални суми. Възможно е още днес да има развитие в преговорите между играчите и управата на „Ботев" (Пд).

Според източници на „7 дни спорт" и „сините", и „червените" имат интерес най-вече към Томаш Иршак, като по-сериозни са аспирациите към него от страна на ЦСКА. Стаховяк пък вече на няколко пъти отряза тима от "Герена". От друга страна, шефовете на "канарчетата" са ангажирали мениджъри, които да се опитат да ги пласират в други клубове. На "Коматево" се надяват да получат трансферни суми за правата на двамата, като преди време претенциите бяха за по 30 000 евро на играч. Ако парите, които от "Коматево" ще искат за Адам и Томаш, са в този размер наистина, са налице минимални шансове от "Армията" и Герена да се бръкнат за правата Иршак. Но все пак решаващо ще е дали самият футболист е склонен да се премести в столицата.

На стадиона в Борисовата градина се надяват да успеят да се подсилят с чешкия халф. При положение че и Стаховяк стане свободен агент, столичните тимове няма да пропуснат да се пробват да го прикоткат. Двамата играчи са изключително близки и при евентуална неизбежна смяна на „Ботев" (Пд) с друг български клуб е твърде вероятно дуото да се озове на едно и също място. От мениджърските среди разкриха, че интерес към Адам има от тимове от родната му Полша, докато за Томаш кандидати са също отбори от там, където той изкара 5 сезона във „Висла" (Краков), както и клубове и от родината му Чехия.

Меридиан мач: Бащата спрял бойкот на „Лаута”

Христо Колев-Бащата се утвърж­дава като все по-решаваща фигу­ра за съществуването на Локо (Пд). Любиме­цът на феновете, който през есента трайно стабилизира резулта­тите, откакто се зае с треньорските функции, продължава да е голе­мият обединител на своя отбор. Легендата е спрял бойкот на фут­болистите преди контролата с Литекс мина­лия петък. Разговорът с играчите не просто ги убедил да излязат на терена, но явно ги е и мотивирал за впе­чатляващия успех с 3:0.

Преди проверката с тима на Красимир Балъков подопечните на Христо Колев са при­викали хората от ръководството в съблекал­нята, за да искат обяс­нение относно финан­совата криза. Диан Колев, Велин Терзиев и Атанас Узунов са по­говорили с футболис­тите, но това не е до­вело до усмивки. Игра­чите са били твърди в решението си да бой­котират спаринга с „оранжевите". След като треньорът Христо Колев е влязъл при тях, нещата се успоко­или. Бащата е бил солидарен с момчетата, като е обявил, че зас­тава твърдо зад тях от­носно тежката ситуа­ция.

„Ако нямате пари за работа, просто ми ка­жете и няма да идвате на тренировки", били част от думите на Христо Колев към иг­рачите.

В същото време Ко­лев реши на кои фут­болисти ще разчита от дошлите на проби. Със сигурност защит­никът Игнат Дишлиев ще подпише договор, мароканецът Мехди Бурабия също е одоб­рен от наставника. Бранителят ще помог­не на Бащата в отбра­нителния вал, тъй като в първите двубои от шампионата Диан Молдованов ще изтър­пява наказание. Проб­лемът с Бурабия е, че той би бил четвърти опорен халф. В тима в момента са Ванчо Тра­янов, Янко Сандански и Георги Вълчев. Зато­ва до последно стар­ши треньорът Христо Колев ще решава да­ли да парафира с фут­болиста.

Юношата на ЦСКА Александър Горанов ще бъде тестван в контролата срещу Созо­пол, но на 99% отпада от сметките на Локо (ПД). 

7 дни спорт: Литекс след звезда на Локомотив (Пд)

 

Новата звезда на „Локомотив" (Пд) Бирсент Карагарен е попаднал на мушката на още един от родните грандове, научи "7 дни спорт".

Асеновградчанинът е хванал окото и на „Литекс". Той е в полезрението на скаутите на ловчанлии от известно време, но засега „оранжевите" не са влизали в преговори с ръководството на пловдивчани за правата на младока. Миналия петък двата отбора се изправиха един срещу друг на Лаута, като "черно-белите" спечелиха контролата с категоричното 3:0. Карагарен игра през първото полувреме на спаринга и заедно със Спас Делев и Мартин Камбуров разнищиха отбраната на гостите.

В договора на Карагарен е заложена от-купваща клауза в размер на 300 000 евро, касаеща главно кандидатите от чужбина. Ако Карагарен реши, може да скъса с „Локо" (Пд), защото в момента му дължат почти две заплати. 22-годишното крило обаче иска да остане верен на пловдивчани и поне засега не се и замисля да си тръгне от Лаута като свободен агент. Отделно и нито един роден клуба няма намерение да извади въпросната сума за Карагарен. Иначе Бирсент има договор с „Локо" (Пд) до края на сезона, като е налице и клауза за удължаването му с още един. Допълнителното споразумение обаче е възможно и да не влезе в сила, което ще направи офанзивния халф свободен агент след края на сезона.

Асеновградчанинът е желан още от родните „Левски" и „Славия", както и от клуб от Втора дивизия на Турция и от полската Екстракласа. Всички, които имат интерес към него, обаче се надяват да го прилапат като свободен агент, ако реши да си тръгне от Лаута още по време на зимния трансферен прозорец.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки