Челси би Ливърпул след продължения и ще играе финал (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бране Иванович вкара в 94-ата минута, Роджърс остана без успех срещу Моуриньо

Челси би Ливърпул след продължения и ще играе финал (ВИДЕО+СНИМКИ)

Челси постигна минимален успех след продължения срещу Ливърпул и така се класира за финала на турнира за „Кепитал Уан Къп”.

Първата среща на „Анфийлд” приключи при равенство 1:1, а срещата на „Стамфорд Бридж” не предложи попадения в редовното време – 0:0, ала в продълженията домакините нанесоха своя удар и така ще играят за трофея с победителя от мача между Тотнъм и Шефилд Юнайтед.

Наставникът на лондончани Жозе Моуриньо направи цели 9 промени в сравнение със състава, допуснал срамна домакинска загуба с 2:4 след обрат от Брайтън за ФА къп в събота.



Първата добра възможност в мача обаче се откри пред Рахим Стърлинг от гостите. Това стана в 17-ата минута, когато младият бранител на „сините” Кърт Зума не прецени добре една топка и позволи тя да мине зад гърба му.

Така английският национал се озова сам срещу вратаря Тибо Куртоа, но вместо да подаде на връхлитащия Стивън Джерард или да стреля, той се засуети и позволи на Зума да поправи грешката си.



Малко по-късно Диего Коща поиска дузпа за нарушение на Мартин Шкъртел в пеналта, но такава не последва, въпреки бурните протести на играчи, фенове и треньорския щаб на Челси. 



В 27-ата минута Джерард изведе в коридор Алберто Морено сам срещу вратаря, но ударът на испанеца в близкия ъгъл бе спасен с вещина от Куртоа. 



Броени секунди по-късно стражът на Челси отново трябваше да се намесва, тъй като в 30-ата минута Фелипе Коутиньо направи отличен индивидуален рейд и стреля силно от границата на наказателното поле, но шутът му бе отразен с крак от белгийския вратар.



Челси отговори с опасен изстрел на Оскар от статично положение в 37-ата минута и още един такъв на бразилеца, този път от игра, малко по-късно.

Така почивката дойде при нулево реми, а след паузата момчетата на Жозе Моуриньо заиграха по-силно. Диего Коща получи две добри възможности да открие резултата, но и в двата случая бе разколебан от отлични намеси на Симон Миньоле.

В 66-ата минута Джордън Хендерсън игра с ръка, а вече имаше жълт картон и можеше да бъде изгонен, но това не се случи. Моуриньо отново бе бесен край тъчлинията.



Последва шут на Джерард от далечна дистанция, който обаче не затрудни Куртоа, така че мачът не предложи попадения в редовните си 90 минути, както и в добавените от рефера 4.

Точно четвъртата минута от първото продължение обаче се оказа решителна, тъй като тогава Уилиян центрира от свободен удар, а Бранислав Иванович бе оставен непокрит в пеналта и с глава реализира ключовото попадение в срещата.



В стотната минута пък Ливърпул имаше възможност да изравни, след като Стърлинг сложи топката на главата на Хендерсън, но последният не можа да улучи вратата от непосредствена близост.



Последва скандал между двата лагера, защото Диего Коща и Стивън Джерард се сдърпаха, но в крайна сметка страстите бяха успокоени и мачът приключи без повече голове.

Така Брендън Роджърс остана без победа срещу Жозе Моуриньо, с когото работи повече от три години в Челси, а лондончани се класираха за финала на този турнир за първи път от 2008 г. насам.

В другия полуфинал, който ще се играе в сряда, Шефилд Юнайтед приема Тотнъм, след като загуби с 0:1 визитата си на „Уайт Харт Лейн”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки