ЦСКА среща силни поляци

Тимът е само на 3 точки от лидера Легия Варшава. За последно става шампион на родината си през 2012 г.

ЦСКА среща силни поляци

ЦСКА ще изиграе третата си контрола на турска земя днес. Армейците се изправят в 15:00 часа срещу втория в полския елит Шльонск Вроцлав. Тимът е само на 3 точки от лидера Легия Варшава. За последно става шампион на родината си през 2012 г., а прави това и през 1977 г. Шльонск също печели няколко купи в страната си, отбелязва вестник "Тема спорт".

 

Поляците са се изправяли два пъти срещу български отбори в евротурнирите. Първата им среща датира от сезон 1977/78 -на 1/16-финалите за КЕШ с Левски. Сините бият с 3:0 у дома, а мачът в Полша завършва 2:2. Вторият случай е през 2011/12 г. Шльонск игра с Локо Сф в третия предварителен кръг на Лига Европа и този път излиза като победител от сблъсъка. Двете срещи и продълженията завършиха 0:0, но при дузпите в София Шльонск надделява с 4:3.
 
 
Треньор на поляците е слабо известният Тадеуш Павловски. Най-известните играчи в тима са португалските братя Пайшао - нападателите Марко и Флавио. В отбора от Вроцлав е и бившият футболист на Марек и Литекс бразилецът Дуду Парайба.
 
 
През зимата Шльонск е изиграл само една контрола - срещу елитния украински Зоря Луганск, завършила 2:2.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки