Лечков: За 10 години никой не се е месил в работата на националния треньор

Вицепрезидентът на БФС сподели и че ще се кандидатира за кмет на Сливен

Лечков: За 10 години никой не се е месил в работата на националния треньор

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков отново захапа Любослав Пенев, който се нахвърли на част от бившите си съотборници от "златното" поколение,  след като бе освободен от поста национален селекционер. Лечков гостува в сутрешния блок на Би Ти Ви, където говори основно за политика, като заяви, че смята да се кандидатира за кмет на Сливен, пожелавайки си „успех и здраве в бъдещия политически живот”.

 

"Да попитам аз - А къде е Любо? Понеже аз обрах негатив, не разбрах защо, при положение че съм вицепрезидент и пряк отговорник за националния отбор, редно е да му търсим резултати. За пръв път виждам подчинен да държи такъв тон към работодателите си. Десета година съм вицепрезидент във футболния съюз, такъв случай не съм имал досега", каза Лечков.

 

"Все футболният съюз и четвъртите в света са виновниците за футбола ни. Вижте каква ни е държавата. Футболният съюз не отговаря за частните школи, ние сме регулаторен орган", поясни вицепрезидентът на БФС.

 

"Вече 10 години сме ръководители, от първия треньор, досега при Петев, никой от футболния съюз не се е месил. Нека някой от треньорите да излезе и да каже, че сме му казвали да вземе този или онзи", подразни се Лечков на въпрос защо през годините вратари са били отписвани от националния отбор заради Николай Михайлов.

 

Попитан дали се страхува за живота си, вицепрезидентът на БФС каза: "Кой не се страхува в днешно време? Утрешният ден не е ясен. Пожелавам си здраве и успех в бъдещия си политически живот."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки