Луиш Фиго ще се кандидатира за президент на ФИФА

„Образът на тази организация е изцяло негативен, футболът заслужава много повече”, каза той

Луиш Фиго ще се кандидатира за президент на ФИФА

Португалската легенда Луиш Фиго официално обяви решението си да се кандидатира за президент на ФИФА. Крайният срок за подаване на подаване на документите за кандидатстване е 29 януари 2015 година. Изборите за нов президент ще се проведат след четири месеца.

 

Фиго е решил да влезе в надпреварата за детронирането на Сеп Блатер ден преди крайния срок, след като си осигури подкрепата на пет асоциации, които членуват във ФИФА. Той е твърдо решен да промени образа на ФИФА.

 

„Загрижен съм за футбола във всяко едно отношение. Това, което виждам в момента, никак не ми харесва. Образът на ФИФА е изцяло негативен и когато се потърси думата в интернет, е придружена от „скандал”. Това е първото нещо, което трябва да променим. Футболът заслужава много повече”, каза Фиго пред Си Ен Ен.

 

„Говорих с много хора, които са важни за футбола – футболисти, мениджъри, президенти на федерации, и всички мислят, че това е нещо, което трябва да се направи. Със смяната на стоящото ръководство трябва да внесе прозрачност, отборите да чувстват асоциацията по-близка и помагаща, ”, добави той. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки