Ериксен класира Тотнъм за финала Купата на Лигата с две попадения (+ВИДЕО)

Резервата на Шефийлд Че Адамс направи обрат след 0:1, който обаче не стигна на "остриетата"

Ериксен класира Тотнъм за финала Купата на Лигата с две попадения (+ВИДЕО)

Тотнъм се класира за финала на Кепитъл Уан Къп след равенство 2:2 в реванша срещу Шефийлд Юнайтед и с общ резултат 3:2 стигна последната фаза на турнира. "Шпорите" влязоха с гол актив при гостуването на Шефийлд, а авторът на попадението в първия двубой Хари Кейн отново бе от най-активните на терена за гостуващия тим. Младият датчанин Кристиян Ериксен вкара първото попадение в срещата, а резервата на "остриетата" Че Адамс обърна резултата в полза на своя тим. В 88-ата минута Ериксен отбеляза второ попадение, което класира Тотнъм аз финала на турнира, където футболистите на Маурисио Почетино ще срещнат тима на Челси, отстранил Ливърпул в другия полуфинал.

Двата тима започнаха предпазливо двубоя, но гостите бяха тези, които по-бързо намериха своя ритъм и владееха повече топката през първите 45 минути.

В 11-ата минута домакините можеха да поведат след грешка на стража на „шпорите”, но Джамал Кембъл-Райс не успя да преодолее Ворм.

Голмайсторът от първата среща Хари Кейн получи добро подаване от Ламела в 14-ата минута, но стреля право в ръцете на Хауърд.

В 27-ата Кейн направи страхотен рейд, но притиснат от Джейм МакЕвели стреля в близката греда и топката излезе в аут.

Минута по-късно „шпорите” стигнаха до попадение чрез Кристиян Ериксен. Стамбули бе фаулиран от Дойл и съдията отсъди пряк свободен в полза на Тотнъм, а младият датчанин с брилянтен удар прати топката в мрежата на Хауърд за 1:0.

През втората част гостите продължиха с добрите си изяви, а Хари Кейн продължи с пропуските си, като в 47-ата минута не успя да намери очертанието на вратата след добро подаване от страна на Дембеле.

Тотнъм свали гарда в последния четвърт час и бе наказан от резервата Че Адамс, който влезе в 74-ата минута и за пет минути обърна резултата в полза на „остриетата”.

В 77-ата Раян Флин направи самостоятелен рейд по дясното крило и извади към точката за изпълнение на дузпа, двама бранители на „шпорите” се разминаха с топката, Адамс овладя и от малък ъгъл възстанови равенството.

Две минути по-късно Адамс се възползва от нова грешка в защитата на Тотнъм и след сериозен рикошет в бранител изведе своя тим напред в резултата.

Пас в 85-ата матира отбраната на Тотнъм и остави Луси Рийд в опасна близост до Ворм, но англичанинът заложи на силата и стреля над напречната греда.

Драмата стана пълна две минути преди края на редовните 90, когато Хари Кейн намери в предни позиции Ерксен, който напредна в полето на Шефийлд и с техничен удар от границата на големия пеналт донесе победата на своя тим.

На финала Тотнъм ще срещне победителя от другия полуфинал Челси, който отстрани отбора на Ливърпул.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки