Берое започна с равенство в Турция

Заралии завършиха 1:1 с Каспий, Елиаш е точен за тима на Петър Хубчев

Берое започна с равенство в Турция

„Берое“ завърши 1:1 първата си контрола на лагера на тима в Турция срещу „Каспий“ (Актау). Попадението за „Берое“ отбеляза Елиаш в 55-ата минута на мача. Точен за тимът от Казахстан бе Владимир Вяткин в 24-ата минута на срещата. Беройци бяха по-активният отбор през целия двубой и създадоха няколко много опасни ситуации за отбелязване на гол. Казахстанският тим предимно се бранеше в собствената си половина и използваше всяка възможност за контраатака.

 

В 5-та минута Георги Динков проби по лявото крило и пробва да изведе Станислав Костов на стрелкова позиция в наказателното поле, но стражът на „Каспий“ успя да изпревари в последния момент нападателя.

 

В 9-та минута Игор Джоман пробва параболичен удар от границата на наказателното поле, но не успя да затрудни вратаря и той улови топката в своите ръце.

 

В 20-та минута на срещата Алексис Вияр успя да отнеме една топка в половината на съперника, напредна и намери с диагонален пас Крис Гади, който стреля много опасно от границата на пеналта, но топката мина на сантиметри от гредата.

 

Четири минути след това резултатът бе открит, след като при една от редките си атаки играчите на „Каспий“ стигнаха до изпълнение на корнер. Илко Пиргов боксира центрираната топка, но тя попадна у Владимир Вяткин, след чийто удар с глава кълбото прехвърли куп от играчи и влезе в мрежата – 1:0 за казахстанския тим.

 

В 32-та минута Джоман центрира на втора греда от пряк свободен удар, топката бе засечена от Станислав Костов с глава, но рикошира в бранител и излезе в корнер. Антон Огнянов центрира в наказателното поле, където Аласан Н’Диайе бе леко задържан от бранител и се размина с топката на сантиметри.

 

Три минути след това отново Огнянов центрира в наказателното поле, където над всички се извиси Танко Дяков, но ударът му не намери целта.

През втората част „Берое“ излезе с изцяло нова единайсеторка, при която тимът заложи на игра с множество бързи подавания и извеждащи пасове към нападателите. Съперникът бе дълбоко в своята половина и се стремеше да затваря пространствата за опасности пред вратата си.

 

Почти цялото второ полувреме се игра в половината на „Каспий“ и десет минути след подновяването на играта старозагорци успяха да изравнят. Салим Керкар центрира след ъглов удар и Елиаш намери топката с глава по най-добрия начин, за да реализира за 1:1.

 

Натискът на беройци бе най-осезаем в средата на полувремето, когато в 66-та минута Савио проби по лявото крило и върна топката на границата на пеналта, където Костадинов стреля по земя без подготовка, но вратарят на съперника успя да се намеси и предотврати попадение в мрежата си.

 

В 69-та минута Атанас Зехиров отне една топка в половината на „Каспий“ и центрира отдясно към Керкар, който стреля мигновено, но след удара кълбото рикошира в тялото на защитник.

 

Минута след това Керкар центрира от корнер, а Костадинов стреля с глава от малък ъгъл, но бранител в синьо успя да парира. Веднага след това Валдемар Боровский пресече подаване още в половината на казахстанския тим и намери Костадинов, който изведе Керкар на удобна позиция, но защитник успя да блокира удара на крилото в ъглов удар. Отново Керкар центрира на границата на малкото наказателно поле, където Иво Иванов засече с плонж топката с глава, но отново стражът на „Каспий“ се намеси страхотно и изби удара.

 

В 83-та минута Салим Керкар центрира опасно от пряк свободен удар, но никой не успя да играе с топката и тя излезе в аут.

 

Две минути по-късно Веселин Пенев центрира остро в наказателното поле, където вратарят боксира, топката попадна у Зехиров, който стреля от воле от границата на пеналта, но ударът бе избит точно пред голлинията от защитник.

 

Минута по-късно Керкар стреля от пряк свободен удар, но топката премина на метър от целта.

 

В последната минута Зафиров изведе Мапуку по десния фланг, нападателят напредна и центрира в наказателното поле, където Костадинов се размина на сантиметри да засече топката с глава от удобна позиция.

 

Това бе всичко в първата контрола на тима в Алания. На 1 февруари „Берое“ ще играе с „Гурник“ (Забже), а двубоят ще бъде отново от 17 ч.

 

„Каспий“ (Актау, Казахстан) – „Берое“ (Стара Загора) 1:1

 

голмайстори: 1:0 Владимир Вяткин 24′, 1:1 Елиаш 55′

 

„Берое“ (Стара Загора) – първо полувреме: Илко Пиргов – Алексис Вияр, Пламен Тенев, Танко Дяков, Георги Динков – Крис Гади, Аласан Н’Диайе, Игор Джоман Антон Огнянов – Сергей Алексеев, Станислав Костов.

 

„Берое“ (Стара Загора) – второ полувреме: Илко Пиргов – Валдемар Боровский, Иво Иванов, Владимир Зафиров, Веселин Пенев – Георги Костадинов, Атанас Зехиров – Савио Нсереко, Елиаш, Салим Керкар – Жуниор Мапуку.

 

стадион: комплекс „Голд сити“, Алания

Берое публикува годишния си финансов отчет

Вижте подробности

Ачиари: Изиграхме много интелигентен мач, много съм доволен

Треньорът на заралии остана доволен от успеха

Берое шокира ЦСКА 1948 в Бистрица с късен гол (ВИДЕО)

Политино реализира в 88-ата минута

Добри новини за звезда на Берое, избегна затвора

Себастиан Вия има поводи за радост

Себастиан Вия: Работихме много, головете са доста важни за мен

Новата звезда на Берое изрази радостта си след успеха над Черно море

Ачиари: Направихме много добър мач, търсим нашия стил с новите играчи

Треньорът на Берое бе доволен от успеха над Черно море

ШОК ЗА ЧЕРНО МОРЕ: Берое спря "моряците" с 2:0 (ВИДЕО)

Трета загуба за варненци от началото на сезона

Първо в NS: Арда се пробва за желан от Левски

Вини Трибуле в радара на "сините"

Берое надделя над Спартак (Плевен) с 3:0 в последната си контрола

Заралии не дадоха шансове на противника си днес

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки