Сензациите в пресата: Левски трепери за лиценза, ЦСКА пенсионира Вальо Илиев

Стяуа вади 1 милион евро за Буш, Лудогорец гледа нападател в Египет, Левски и Ризеспор се разбраха за Абди Али и още...

Сензациите в пресата: Левски трепери за лиценза, ЦСКА пенсионира Вальо Илиев

Сензациите в пресата днес, петък, 30 януари 2015 година:

„Тема спорт“: Левски трепери за лиценза
Финансовото състояние на Левски продължава да бъде изключително тежко, а получаването на евролиценз за следващия сезон е под сериозна  въпросителна. От „Герена" все още имат просрочени плащания, а клубът е под мониторинг от УЕФА заради неспазване на финансовия феърплей. Заради това на 31 януари „сините“ трябва да предоставят документи пред УЕФА, че са изрядни с покриването на задължения към бивши свои треньори и служители. Нова сбирка на Управителния съвет се проведе вчера, на която бе обсъждан бюджетът за 2015 година. На нея присъства и собственикът Тодор Батков. Днес ще бъде дадена повече яснота какъв ще бъде бюджетът и как ще бъде попълнен, факт е обаче, че за да покрие всичките си задължения и за да завърши безпроблемно шампионата, Левски ще се нуждае от около 5 милиона лева. В същото време отново се заговори, че Тодор Батков е склонен да отвори още по-широко вратите на клуба за фенските структури.

„24 часа”: ЦСКА опитва да пенсионира Валентин Илиев

Ръководството на ЦСКА ще се опита да пенсионира капитана Валентин Илиев. През последните месеци той е по-стоянно контузен. Илиев трябва да се присъедини към отбора в неделя, но му било намекнато, че може и да не се разчита повече на него. Според отлично информиран източник на Вальо вече му е предложено място в треньорския щаб, но той искал да продължи кариерата си. В последните месеци Илиев се намеси в няколко скандала с ръководството. Първо бе покрай напускането на Емил Гъргоров, след това на Карачанаков и накрая за заплатите. Валентин Илиев пък стана рекламно лице на кампанията на „Леджеа“. От 12 февруари тази година до 31 май 2016 г. представителството на италианците пуска цялата екипировка на тима на преференциални цени. Фланелка ще струва 39 лева, анцуг - 79 лева, като той до момента е ползван само от играчите. Тренировъчният екип пък ще е на промоционалната цена от 19,48 лева.

„Меридиан мач”: ЦСКА чака Платини до дни, той пита за пари

Участвалият в турнира за Купата на Африка Луис Соарес -Платини, трябва да се завърне в лагера на ЦСКА до дни. Той е получил ултиматум от Стойчо Младенов да се присъедини към съотборниците си в събота или най-късно в неделя. Крилото вече се е чул с някои от футболистите в лагера на „червените“, като ги е разпитал дали Александър Томов е превел заплатите. Както е известно, Платини обмисляше да прекрати договора си, ако не получи всичко дължимо, но поне за момента се е отказал от това си намерение. 28-годишният футболист изигра само един мач за Купата на Африка. Той влезе като резерва за Кабо Верде при равенството с ДР Конго. Отборът от острова Зелени нос отпадна без загуба.

„Тема спорт“: Лудогорец гледа нападател в Египет

Лудогорец е стартирал работа по привличането на нов нападател. Разградчани са изпратили един от скаутите си на дербито на Кайро между Замалек и Ал Ахли, съобщиха египетските медии. Става въпрос за Любо Трайков, който е част от екипа на спортно-техническия директор и главен съгледвач Методи Томанов. Специалистът е посетил Египет, за да наблюдава отблизо изявите на няколко играчи. Приоритет е бил Басем Морси от Замалек. 23-годишният нападател е бил харесан още през лятото. Тогава обаче трансферът му не се осъществи, а вместо него в Разград пристигна Юнес Хамза. През настоящата кампания Морси е записал 7 мача за тима си, в които е отбелязал 5 попадения. Преди да премине в Замалек през лятото на 2014-а, той е играл още в Петроджет и Ел Ентаг Ел Харби. За двата отбора общо египтянинът, който е висок 180 см, е записал 28 срещи и 13 попадения. Освен него шампионите са наблюдавали изявите и на Махмуд Хасан от Ал Ахли. Полузащитникът е на 20 години и е национал на Египет. Младокът е юноша на Ал Ахли, като от 2012 година насам има 36 мача и 4 гола. Любопитно е, че той е бил част от отбора на Египет до 20 години, спечелил Купата на Африка през 2013 година. От Лудогорец имат интерес и към Махмуд Абдел-Монем - Кахраба от ЕНППИ, който преди е бил част от Грасхопърс. Припонмняме, че от CNN Indonesia обявиха, че клубът има сключен договор със звездата на Катар – халфа Халфан Ибрахим. Лудогорец все още не е постигнал договорка с Роман Безяк за удължаване на контракта. Настоящият изтича през лятото и в момента той може да води преговори с други клубове.

„Меридиан мач“: Лудогорец и Петев на нож и заради 3 дни
Желанието на новия национален селекционер Ивайло Петев да призове по-рано футболистите на Лудогорец за лагера в Анталия е довело до новите дрязги между двете страни. Той е поискал от Георги Дерменджиев четиримата повикани играчи да са в турския курорт на 3 февруари, въпреки че контролата с Румъния е три дни по-късно, научи „Меридиан Мач" от източници в БФС. Това логично изобщо не се е харесало в Лудогорец, защото техните футболисти ще трябва да напуснат Испания в заключителната част на лагера и в Турция да се готвят по коренно различен начин. Желанието на Лудогорец е въпросните играчи да пристигнат в Анталия ден преди срещата - на 6 февруари, защото тогава реално ще е свършила зимната подготовка на шампионите. Ден по-късно Лудогорец срещат Динамо (Киев) в последната си контрола на испанска земя. Това е поредната договорка между Петев и Лудогорец, която бившият треньор на тима не спазва. Първоначално двете страни се бяха разбрали Петев да повика само 3-ма футболисти, но той призова 6. След дълги преговори между Петев и Дерменджиев стана ясно, че селекционерът ще може да ползва само Георги Терзиев, Светослав Дяков и Михаил Александров. Той обаче повика и Йордан Минев.

„Меридиан мач“: Стяуа вади 1 милион евро за голмайстора на ЦСКА
Голмайсторът на ЦСКА Серджиу Буш може да премине в румънския гранд Стяуа, пишат медиите отвъд Дунав. Информациите за предложената от букурещкия гранд сума варират, но изданията се обединяват за такава от порядъка на около 1 милион евро. Нападателят напусна Лига 1 само преди шест месеца. Засега обаче самият Буш няма намерение да ходи в родината си. Той сподели пред местните журналисти, които отразяват лагера на Стяуа в Анталия, че му харесва в ЦСКА и смята да изпълни контракта си. „Чувствам се прекрасно да съм лидер в класирането при голмайсторите и отборът ми да е начело. Но вие ми казвате за оферта от Стяуа, за което не знам как да отговоря. Но в ЦСКА се чувствам добре и смятам да изпълня контракта си докрай. От него имам само още шест месеца", сподели Буш пред медиите в родината си. Той поддържа много добри отношения с играчите на Стяуа, с които прекарва много време в Турция. Звездата на букурещкия клуб Ясмин Латовлевич пък се пошегува, че ако „червените" не пуснат Буш, те ще го качат на автобуса си и ще го отвлекат.

„7 дни спорт": Левски и Ризеспор се разбраха за трансфер на Либан Абди Али
Левски и турският Ризеспор се разбраха за трансфера на крилото Либан Абди Али, научи „7 дни спорт". Двата клуба са си стиснали ръцете за наема на крилото. Очаква се Либан Абди да пристигне в лагера на „сините" след трите почивни дни. Тимът от турската Суперлига не може да ползва сомалиеца с норвежки паспорт заради ограничението в квотите за чужденци. От лятото обаче в най-високото ниво на турския футбол квотите ще се увеличат значително и това ще отвори място за Абди. Така до края на сезона крилото ще носи „синята" фланелка и ще опита да помогне на Левски в битката за купата и високо класиране в шампионата.

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки