Илия Козарев влиза в „синия” Управителен съвет (ВИДЕО)

Кандидатурата на бизнесмена бе внесена от Тръст „Синя България”

Илия Козарев влиза в „синия” Управителен съвет (ВИДЕО)

Новият член на Управителния съвет на Левски се казва Илия Козарев.

Кандидатурата на бизнесмена бе внесена от тръст „Синя България” и приета от УС, като сега остава само да бъде одобрена от Надзорния съвет, съобщи Иво Тонев пред репортер на Novsport.com.

Припомняме, че към момента УС се състои от четирима членове - Иво Тонев (председа­тел), Константин Баждеков, както и тръст "Синя България" и Националният клуб на привържениците като юриди­чески лица.

Илия Козарев
е заместник изпълнителен директор на строителна фирма "Райкомерс Конструкшън" АД. Той е член на съвета на директорите. Завършил е висше образование в НБУ – София, специалност Международни отношения. Целият му опит е свързан с дейността на Райкомерс Конструкшън ЕАД от самото създаване на дружеството. След като създава заедно с баща си фирмата, Козарев решава да помогне на любимия футболен клуб от Паталеница да продължи да съществува и става негов спонсор. Така в момента той е собственик на два отбора по минифутбол – Райкомерс и Левски Пателеница.

 

„Господин Козарев отговоря на профила за хора, които търсим. Какви са тези хора: собственици или мениджъри на големи компании, да имат умения да управляват, да имат идеи за решение на такива големи проблеми. И да бъдат доказани в каузата за Левски. Собственик на Левски Паталеница, на един селски отбор, който обаче има разработени много добри терени. Козарев се е включвал във всички инициативи на Левски. Доказан левскар е, не сме намерили на този етап някакъв аргумент срещу него. Можехме да го обявим и предния път, но имахме по-важни решения”, каза председателят на тръст „Синя България” Васил Колев. 

 

„Не бързаме с попълването на състава, поставили сме си срок до края на февруари. Искаме хора с добро име, хора, които могат да бъдат полезни за изключително трудното положение на Левски. Пред всички нас стои предизвикателството Левски да получи лиценз, да функционира нормално, представителния отбор да играе добре и да изпълни поставените от нас цели”, бяха думите на Тонев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки