Васил Колев: 100 години от най-старото столично дерби ще отбележим през април (ВИДЕО)

„Искаме „синята” общност да разбере, че няма просто да гледа Левски, а ще помага”, каза той

Васил Колев: 100 години от най-старото столично дерби ще отбележим през април (ВИДЕО)

Председателят на тръст „Синя България” Васил Колев каза, че Управителния съвет работи по няколко варианта за подобряването на финансовото състояние на клуба и един от тях ще бъде, като се организира двубой със Славия по случай 100-годишнината от най-старото столично дерби, предаде репортер на Novsport.com.

 

„Искаме да поканим Славия през април и да ознаменуваме 100 години от най-старото столично дерби. Да направим един празник на хората – бира, кебапчета, да има продажби. Мислим и за международен мач”, каза той.

 

„Ако не изпълним бюджета, реално го няма Левски. Ясно си дадохме сметка от къде можем да намерим пари – единият начин е акционерите да участват с вноски, втория е чрез трансфери. От трансфери по всяка варианти няма да реализираме нищо. Друг начин е заем, после спонсори, после билети, комерсиални дейности – продажба на сувенири, фланелки. Не можем да вземем заем, защото Левски нямаме такива активи, Левски няма стадион. Заем от кого може – от общността, това е един от начин, който ще опитаме. Трябва да намерим законен начин, когато един левскар даде, например, 100 лева кога ще ги върнем и при какви условия. Не можем да пуснем облигации, нямаме и време. Спонсори – работим, но ни трябват шест, даваме си сметка, че това е невъзможно. Ако стане, ще е за първи път в историята на клуба, като шестица от тотото”, добави Колев.

 

„Какво можем да направим при тези билети – първото е леко да завишим цените. Трябва така да направим, че хората да разберат, че ние няма да гледаме Левски срещу ЦСКА, Хасково или Марек, а ние ще спасяваме Левски – това е начина да се случи, това трябва да обясним на хората. Левски не иска да изнудва привържениците си. Искаме така да се спаси клуба. В зала „Арена Армеец” хората ще видят как се спасява Левски, това е единствения вариант – от левскарската общност”.

 

 

„Цената на тези усилия е много голяма. Ако се провалим, ще видим, че не сме стигнали до момента, че можем да определяме съдбата на този клуб. Левски няма да изчезне като клуб, ще отиде при аматьорите, но не това е целта. Един такъв клуб трябва да бъде в позицията да печели. Ще направим проекти , които ще струват на клуба нула лева, но ще донесат средства”, допълни Колев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки