Левски махна шести играч, за да вземе ново крило

„Сините“ чакат Либан Абди да дойде от Ризеспор под наем. Има вариант и с друг

Левски махна шести играч, за да вземе ново крило
Левски се раздели с Наджиб Амари, за да отвори простор за привличането на ново крило, пише вестник "Труд".
 
Алжирският халф дойде през септември, но пропусна 8 мача поради контузии. Първата причина за раздялата е - техничарят не успя да влезе във форма и през зимната пауза. Втората - трябва да се освободи бюджетът за заплати в името на нов футболист. „Левски“ е под финансовия мониторинг на УЕФА и няма право да надскача месечен разход от 250 000 лв. за възнаграждения. С привличането на Осман Джалоу клубът не е далече от сумата. За подпис с нападателя от Гамбия обаче се чакат резултатите от медицинските прегледи в Турция.

По-рано „сините“ махнаха Мирослав Иванов, Кристиян Наумовски, Антон Огнянов, Пламен Крумов и Пламен Димов. Само Шуменския Деко напусна с изтекъл договор. На всички останали контрактите бяха прекратени преждевременно. И никой от петимата не получи неустойка. На Амари ще бъде преведена дължимата една заплата и - това е. Все пак Наумовски депозира известие за едностранно прекратяване на договора поради неплатени суми. Жалбата не е официално внесена във ФИФА, но поне засега „Левски“ трябва да му плаща, докато си намери отбор.

„Сините“ още чакат Либан Абди да дойде от „Ризеспор“ под наем. Има вариант и с друго крило. Развръзка ще настъпи до ден-два, като Абди може да се появи на лагера в Анталия още днес.


Възможно е следващата седмица „Герена“ да подпише със спонсор, който да осигури част от необходимите 1,7 млн. лв. за лиценза. Преговорите са в напреднала фаза. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки