Еврошампионката Екатерина Стратиева започва деня с варено яйце и извара

Програмата-минимум за 2015 г включва 2 старта, 4 се искат за нова титла

Еврошампионката Екатерина Стратиева започва деня с варено яйце и извара
Първата ни състезателка с европейска титла в дамската рали надпревара за 2014 г. Екатерина Стратиева тази сутрин гостува в поредицата на Пресклуб “България” “Закуска за шампиони”. Чаровната №1 на високите скорости започва обичайно деня си с варено яйце, прясна извара, филия черен хляб и фреш от портокал. Не обича кафе и чай, макар че напоследък, когато е в чужбина, се учи да пие черен чай. Чаша кисело мляко с мед за повече енергия е другото й предпочитание. Рядко посяга към зърнените храни и то смесени с много орехи. Хранителните добавки са табу за шампионката.
 
Дълго време изобщо не закусвах, сподели в началото Катя. Преди около 2 години тя разбира, че първото хранене преди обяд е много важно за спортиста. След като променя режима, установява, че е много по-издържлива на стотиците километри, които изминава еднократно с автомобила. Европейският шампион от Франция Жан Жозеф я съветва да си взема винаги в колата черен шоколад и сушени плодове и така тя подобрява още способността си да понася големи натоварвания. По време на състезания за обяд и вечеря залага на макарони, ориз и спагети или както тя ги нарича меки храни. Месото е изключено от менюто. А за рибата казва, че напоследък се опитва да я приема. Когато се връща в България, у дома я чака тава с любимите й пълнени чушки.
 

През тази година Екатерина Стратиева е амбицирана да подобри съществено подготовката си. От 2 седмици насам тренира усилено общи физически упражнения. Решила е, че ще работи със спортен психолог и в момента избира между двама специалисти. Надява се до края на март да има бюджет, който е нула към днешна дата. В началото на пролетта трябва да получи и средствата от директното финансиране, които й се полагат от министерството на младежта и спорта като европейска шампионка. Миналата година в края на януари знаех с какво разполагам от министерството, сега малко късно ще дойдат парите, сподели Катя. А до края на март тя ще е изпуснала първите 3 старта от Европейския рали шампионат. Общо те са 10 тази година, като за титлата се вземат резултатите от 4 кръга. До момента, освен “Булстрад”, Стратиева няма друг спонсор, но се надява да получи подкрепа. Ако парите са достатъчно, имам оферта за покупка от “Пежо”, разкри тя желанието си да седне в нова кола. Иначе е искала да си продаде старата, но семейството й я е разубедило именно поради невъзможността да купи друга. В случай, че финансите не й позволят да спори за титлата отново, програмата й минумум включва участие в 2 ралита – на Азорските острови и в Чехия.       

Севлиево ще бъде домакин на кръг от републиканския шампионат по мотокрос

Вижте подробности

Цолов 21-и на спринта в Мелбърн

Основното състезание е в неделя

Цолов с шесто място в квалификацията в Мелбърн

Той ще стартира девети в спринта след наказание

Никола Цолов с глупост в Мелбърн, наказаха го с три места

Българинът умишлено избута съперник в стената

Александър Томов: За мен е чест да участвам в Европейския рали шампионат през 2024г.

"Амбициран съм да се представя достойно и се надявам да зарадвам всички българи с изявите си", сподели рали талантът от Плевен

Мартин Чой има нов отбор

Вижте подробности

Мик Шумахер дебютира в Световния шампионат за издръжливост

Вижте подробности

Проблем в двигателя лиши Никола Цолов от голям успех (ВИДЕО)

Пилотът водеше в голяма част от надпреварата в Бахрейн

Любослав Руйков ще участва в Картинг академията на ФИА

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки