Как се казва на човек, който не си държи на думата?

Гонзо нарече Херо „страхливец“, но едва ли някой има полза от неговата смелост

Как се казва на човек, който не си държи на думата?

Георги Иванов даде голямо интервю от Турция. В него той излага вижданията си за Левски, хвали някои хора и напада други. Хубаво е, че е откровен и нападателен, но има и доста необясними неща. Той нарича Димитър Димитров-Херо няколко пъти „страхливец“.

Дали е точно така, едва ли ще разберем някога, защото уговорките между двамата си остават между тях. Когато обаче си се разбрал с даден човек, че той ще поеме отбора след няколко месеца, е глупаво да му звъниш през ден, за да дойде по-рано.

Тук въобще не коментираме прав ли е бил Херо да иска да поеме отбора от Нова година, но явно е човек, който си държи на думата. А това е важно. Пример за такъв, който прави обратното, е точно Георги Иванов. През лятото той покани Пепе Мурсия и каза: „Без значение от резултатите, Мурсия ще бъде тук поне до края на сезона. Договорът му е за две години, а след това се надявам да подпише нов“.

Не две години, а два месеца по-късно е известно какво се случи. Мурсия бе уволнен по изричното настояване на Гонзо. Последният е легенда за феновете и винаги ще бъде такъв. Неговото лице с маската ще продължи да бъде развявано в сектор „Б“.

Да вкарваш голове на ЦСКА обаче не е като да си в управлението на голям клуб. Георги Иванов стана директор на Левски през лятото на 2009 година. Тогава тъкмо отборът бе спечелил 26-ата си титла. Тоест „сините“ бяха на върха. За три години на „Герена“ Гонзо не само че не спечели нищо, но и превърна Левски в средняшки отбор. И в този период невинаги клубът е бил безпаричен.

През миналото лято той се върна с големи амбиции, но отборът е на шесто място. Той твърди, че не е искал да бъде треньор след Мурсия, но още се помнят думите му след победата над Лудогорец: „Ако водех Левски от лятото, щяхме да сме първи“.

Значи след победите иска да е треньор, след загубите търси друг. Дали Херо е „страхливец” или прнципен човек е въпрос на интерпретация. Но от безумната смелост на Гонзо едва ли някой има полза. А всъщност как се казва на човек, който не си държи на думата?

Христо Бонински, в-к „Меридиан мач”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки