Градев: Да Коща ще бъде изхвърлен за четири месеца, Левски – ще има забрана за трансфери за две години

Футболният мениджър Георги Градев даде скандална пресконференция, на която си скъса публично пред всички журналисти картата за агент на играчи

Градев: Да Коща ще бъде изхвърлен за четири месеца, Левски – ще има забрана за трансфери за две години

Футболният мениджър Георги Градев даде скандална пресконференция, на която си скъса публично пред всички журналисти картата за агент на играчи, издадена от БФС. Освен това той публично обвини футболната ни централа в присвояване на средства, заяви, че някои от решенията на Арбитражната комисия са нелегитимни и заяви, че Да Коща и Левски вероятно ще са потърпевшите от този трансфер.

Уставът на БФС забранява Арбитражната комисия да съди по случай, какъвто е този с Фелипе Да Коща. Той е от международно естество, защото ЦСКА е със съдебна регистрация в България, а Фелипе Да Коща е чужд гражданин. В този случай решението на комисията за прекратяване на договора не е легитимно. Освен това от ЦСКА са потърсили футболиста чрез писмо по време на паузата от първенството във времето, когато той е бил в Португалия и са го поканили да си получи дължимите суми, но футболистът не се е отзовал. Не са спазени и сроковете, в които клубът има право да реагира по казуса „Да Коща”. За това алармира на пресконференция футболният агент Георги Градев, предаде репортер на Novsport.com.

На фона на всичко това Фелипе Да Коща е много застрашен 4 месеца да не играе футбол, а клубът с който се появи в официален мач и ли подпише договор да получи забрана за трансфери в рамките на 2 години.

Георги Градев допълни, че Фелипе Да Коща е преговарял с Левски още през декември и това, което се случва през последните дни, е само доуточняване на подробностите.

„И аз да бях, и аз щях да го чакам на летището в малките часове на денонощието, за да му дам парите, след като не е отзовал да си ги вземе, само за да спазя сроковете”, коментира Градев.

На същата пресконференция Георги Градев алармира и за други нарушения в БФС, предоставяйки документи като доказателство за думите си.

Агентът обяви подкрепата си за Ивайло Дражев на предстоящия конгрес и призова футболните клубове, които ще избират новото ръководство на футболната централа да се информират добре и добре да преценяват към кого ще ориентират своя вот.

„Ивайло Дражев вероятно също не е светец, но това трябва да бъде вот на отрицанието и на всичко, което се случва в къщата на БФС, защото там има двоен стандарт и работят редица некомпетентни хора”, каза още Градев.

НА ЖИВО: Пирин - Етър (СЪСТАВИ)

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки