В Разград държат минусови температури, това ще бъде много сериозен проблем, оплака се треньорът на Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)

Отборът е на едно прилично ниво, ще бъдем готови около 28 февруари, до 3-4 дни контузиите ще отзвучат

В Разград държат минусови температури, това ще бъде много сериозен проблем, оплака се треньорът на Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)
Лудогорец се завърна от Испания, където протече вторият и последен подготвителен лагер на втория в класирането на „А” група, а старши треньорът на „орлите” Георги Дерменджиев заяви, че е „абсолютно доволен” от контролите на Иберийския полуостров.
 
Балансът на Лудогорец там е 3 победи (над Риека, Спартак Москва и Динамо Киев), 1 загуба (от Унион Берлин) и 1 равенство (с Днипро). Преди това, в Турция, пък разградчани записаха победа (над Гройтер Фюрт) и равенство (с Динамо Москва).
 
Дерменджиев каза: „Исках противниците да бъдат сериозни, най-вече и да играят поне Лига Европа, за да бъдат подготвени горе-долу както нас. Абсолютно съм доволен от контролите.”

 
 
Той съобщи, че от мача с Днипро 0:0 има няколко футболисти с леки болежки, но до 3-4 дни контузиите ще отзвучат. На 15 февруари, неделя, Лудогорец гостува на Берое в първи мач от отложения осминафинал между двата отбора в турнира за Купата на България.
 
Дерменджиев се оплака от зимните условия в България. По думите му, отборът е на едно прилично ниво.
 
„Ние си имаме програма, всичко е планирано, така че ни е необходимо доста време за подготовката. Неприятно е, че тук времето не е добро, сняг, и това може би ще затрудни работата.”
 
„Ще бъде много сериозен проблем, защото в Турция и Испания имахме перфектни терени, а тук ще бъде за нас много сериозен проблем, още повече, че в Разград е и по-студено, държат минусови температури, и на един замръзнал терен знаете какви тренировки може да се проведат. Имаме една седмица и влизаме в отговорен мач.”

 
„На този етап отборът е на едно прилично ниво, получи се това, което исках аз, но има още много работа, и мисля, че ще бъдем готови около 28 февруари, когато започва първенството.”
 
Тогава Лудогорец гостува на Литекс в среща от 20-ия кръг на „А” група.
 
„Надграждане? Искам да го оцените, когато почне първенството, да не говоря празни приказки. Вие оценете как сме играли и каква е била подготовката и какъв ще бъде Лудогорец през пролетта”, каза още специалистът.

 
 
И подчерта, че разполага с голям екип, който свежда до знанието му всички детайли по състоянието на конкурентите в България и в частност за предстоящия съперник за купата Берое.
 
„Всеки треньор се интересува от конкуренцията, искам да знам състоянието на цялата А група и го правя, доколкото е възможно, имаме достатъчно информация, за да бъда доволен.”
 
„Откровено ще ви кажа, че ние имаме достатъчно голям екип, който да сведе до мен информацията, и аз съм запознат с Берое.”
 
„Играем два изключително сериозни мача с много добър съперник - Берое, те се готвят също добре да играят много силно и ако имат възможността, да ни елиминират, ние също искаме това нещо. Щом не играем в Шампионската лига, за нас е важно и шампионатът.”

 
 
На клиширан журналистически въпрос, свързан с очакванията му за „удари под кръста”, Дерменджиев каза:
 
„От самото начало на проекта Лудогорец вие знаете, че изобщо не съм реагирал на тези неща, интересува ме единствено Лудогорец, много добре познавам българския футбол, отборите, знам, че тези неща под кръста са изключително умишлено нещо. Трябва да ви кажа, че този отбор ще се наложи за в бъдеще и ще бъде изключителна величина. Лично се надявам, че това ще се постигне и в евротурнирите като константа - че ще бъде в груповата фаза и ще радва истинските любители на българския футбол.”

 
 
В заключение Дерменджиев подчерта, че Роман Безяк и Дани Абало, чиито договори изтичат през лятото, със сигурност ще играят за Лудогорец на ниво дотогава. Когато бе попитан как вървят преговорите с тях, той посочи:
 
„Това си е клубно нещо, искам да ви кажа само, че тези футболисти са с договори до лятото и ще играят в Лудогорец, и ще играят така, както с играли до момента.”

 
Контролите на Лудогорец през зимата:
18 януари, в Турция: ЛУДОГОРЕЦ - Гройтер Фюрт (Германия) 1:0
20 януари, в Турция: ЛУДОГОРЕЦ - Динамо (Москва) 1:1
25 януари, в Испания: ЛУДОГОРЕЦ - Унион (Берлин, Германия) 0:1
28 януари, в Испания: ЛУДОГОРЕЦ - Риека (Хърватия) 2:1
31 януари, в Испания: ЛУДОГОРЕЦ - Спартак (Москва, Русия) 3:2
4 февруари, в Испания: ЛУДОГОРЕЦ - Днипро (Украйна) 0:0

7 февруари, в Испания: ЛУДОГОРЕЦ - Динамо Киев (Украйна) 2:1 

 

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки