Кошмарът от миналата година няма да се повтори за волейболна България

Евентуално завръщане на Казийски може да се окаже проблем, смята Евгени Иванов

Кошмарът от миналата година няма да се повтори за волейболна България
Групата, в ко­ято попадна национал­ният ни от­бор по во­лейбол за европейско­то първенст­во през есента, може да бъде определена ка­то добра. Наистина Гер­мания в последните години показва голям напре­дък, а Чехия също е корав отбор. Предполагам, че пос­ледният тим ще бъде Холан­дия, чийто състав има пове­че качества от този на Испа­ния. Домакинството на шампио­ната е голям плюс за нас и трябва да го използваме максимално добре. При едно хубаво представяне в тази група отиваме в поток, който открива пътя ни към заключителната фаза.

Иначе много трудно може да се говори за фаворит за медал на това европейско първенство, с изключение на Русия. Този отбор играе во­лейбол с две класи над оста­налите. А за медалите мо­жем да се борим както ние, така и Сърбия, Германия, Полша и Италия.

Не мога да кажа, че група­та на руснаците е по-тежка. За мен Германия играе по-силен волейбол от Сърбия. Още повече че съседите ни са с нов треньор. Никола Гърбич е доказано име във волейбола, но не знаем как­во може като селекционер.

Що се отнася до Матей Ка­зииски, не съм аз човекът, който трябва да каже дали е необходимо отново да се търси и да му се молят да се връща в отбора. Казийски несъмнено е състезател от световна класа. Волейболът обаче не е индивидуален спорт. Този отбор в момента има сплав. Тя лесно може да бъде нарушена от идването на нов състезател, било то Казийски или някой друг.

Същото важи и за братята Валентин и Георги Братоеви. Във волейбола отборът се гради около качествата на състезателите. Не говорим само за физика и техника, а за характер и психика. Пла­мен Константинов може отно­во да остави Братоеви извън отбора, както го направи за световното първенство мина­лата година. Това ще бъде изцяло негова преценка. Пламен е човек, които постоянно се интересува от новите тенденции във волейбо­ла и ги прилага в отборите, които води. Вярвам, че тази година няма да бъде провалена за отбора, така както миналата. Вярвам, че националният тим на България е готов за нещо голямо.

Евгени Иванов, бивш волейболен национал за „Меридиан мач” 

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки