Георги Василев: Трябва да създадем по-култивиран начин на общуване между треньорите

"Надявам се, че няма да бъдем еднодневка и да тръгваме, а после се дърпаме и отказваме"

Георги Василев: Трябва да създадем по-култивиран начин на общуване между треньорите

Треньорът ветеран Георги Василев, който е част от инициативния комитет по създаването на Аосциацията на треньорите по футбол, заяви на пресконференцията на органзацията днес, че се надява конфликтите между треньори да бъдат спряни и Асоциацията да просъществува, тъй като и преди са правени неуспешни опити за създаване на подобна структура.

"Извън обсега и орбитата на футбола съм от доста време, завръщам се с голямо удоволствие. Новата си длъжност е в отбор от трета група, удоволствие е за мен, независимо на кое ниво е отборът. Срещнахме се разговаряхме, доста други държави и футболни сили са направили такава асоциация, стремим се да сме в тон на треньорските амбиции и техните проблеми да се разрешават. Знам в Германия как се разрешават и какви са пътищата за това."

"Надявам се, че няма да бъдем еднодневка и да се ограничим в ежедневието. Такива опити са правени и преди. В интерес на младите треньори, които сега навлизат в тази професия, е да бъдем обединителна връзка в учебния процес, на стадиона, там където се градят футболистите и треньорите, в това направление може да помогнем с нашия опит."

"Треньорите са малко като гладиаторите - приятели сме, живеем заедно, но на терена битката се развива по друг начин. Една такава асоциация трябва да прекрати този процес на нетърпимост. В Англия както излизат двамата треньори, всеки защитава своя отбор, но после се ръкуват. Канализирайки и убеждавайки, и защитавайки техните права ще създадем по култивиран начин на общуване."

"Има хора които ще ни помогнат от юридическата част. Да не е само тръгваме, а после се дърпаме и отказваме. Желая го от сърце да просъществува."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки