Черноморец ще е готов със селекцията след лагера в Анталия

Черноморец ще изиграе три контроли, по време на десетдневния лагер в турския курорт Анталия, в който ще вземат участие 27 футболисти. Отборът ще замине за Турция на 21-и януари. след този лагер, ще се реши, на кого ще се предложи договор и дали ще се търсят и други футболисти.

Черноморец ще е готов със селекцията след лагера в Анталия

Черноморец ще изиграе три контроли, по време на десетдневния лагер в турския курорт Анталия, в който ще вземат участие 27 футболисти. Отборът ще замине за Турция на 21-и януари.Това съобщи за Novsport.com пресаташето на бургаския клуб Евелин Кузманов.

Първата среща е на 23-ти януари срещу отбора на Люцерн, четири дни по-късно тимът излиза срещу Вадуц, които са от Лихтенщайн, но играят в първа дивизия на Швейцария. Последният мач ще бъде на 29-ти януари срещу отбора на бразилска формация – футболисти, които са със своите мениджъри в Турция и вземат участие в подобни срещи.

Тимът на Черноморец ще бъде настанен в петзвездния хотел „Ксантеризорт”, който се намира на около 45 километра южно от Анталия. В него – по изрично настояване на Красимир Балъков и неговия треньорски екип, освен бургазлии ще бъде само отборът на Люцерн.

„Целите оттук нататък са да се вземе максималното от потенциала, който имат футболистите. На първо място да се проведе една стегната,  дисциплинирана и ползотворна подготовка, в която – както е досега да няма травми”, обяви Кузманов.

„Колкото до конкретните резултати – трябва да започнат мачовете и да се види, как ще ръгне отбора, като целта е възможно най-добро представяне. Първият полусезон приключихме на девето място, което засега не удовлетворява ръководството. Но през тази година не са поставени конкретни цели. Вече за следващия сезон ще се мисли за една по-добра селекция и създаване нова спортна база, където ще могат да се подготвят футболистите, като се започне от детско-юношеската школа и се стигне до представителния отбор. Според единият от собствениците – господин Събев, това ще е факт до началото на 2010 година. В това отношение помага и Община Бургас, която предоставя терени за изграждането на тази спортна база”, добави той.

В момента Черноморец води преговори с Пламен Крумов, Светлин Симеонов, Орлин Старокин, Станислав Жеков и Венцислав Бонев от Нафтекс.

Освен това, аржентинският футболист Роберто Карбони също е на проби в отбора. Той се представя задоволително в контролите до момента, но все още няма предложен договор. Карбони ще вземе участие с другите играчи в Анталия, но едва след този лагер, ще се реши, на кого ще се предложи договор и дали ще се търсят и други футболисти.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки