Каспер е доволен, че Мондиал 2022 няма да съвпадне със зимната олимпиадата

Президентът на Международната ски федерация Джан-Франко Каспер реагира с удовлетворение на новината, че ФИФА ще организира световното първенство по футбол през 2022 година през месеците ноември и декември

Каспер е доволен, че Мондиал 2022 няма да съвпадне със зимната олимпиадата

Президентът на Международната ски федерация Джан-Франко Каспер реагира с удовлетворение на новината, че ФИФА ще организира световното първенство по футбол през 2022 година през месеците ноември и декември. Той се опасяваше, че Мондиалът може да съвпадне със зимните олимпийски игри през същата година, но те са насрочени за месец февруари. 


Предложението за датите на световните финали ще бъде гласувано от Изпълнителния комитет към ФИФА през следващия месец. И докато опасенията на Каспер бяха сериозни, то Сеп Блатер неколкократно заяви, че ще се постарае двата големи спортни форума да не се засекат. 

"Радваме се, че ФИФА не иска световното първенство да съвпадне със зимната олимпиада. Но те все още не са обявили дати на самия Мондиал и ние не знаем какво влияние ще окаже той на стартовете за световната купа по ски-алпийски дисциплини през ноември и декември", каза Каспер. 

Световните купи по ски-алпийски дисциплини за мъже и жени, както и при други зимни спортове, стартират традиционно през октомври и ноември. Това означава, че Мондиалът ще нанесе сериозен удар върху телевизионното излъчване на стартовете и от това ще пострада най-вече ФИС. 
Именно това беше засегнато в коментар на президента на германската ски федерация Франц Щайнле: "Планираните дати за Мондиала не съвпадат с пика в нашия сезон, но все пак той ще засегне някои важни спортни събития. Ясно е, че ще има конфликт на интереси".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки